Magyar győzelem a XI. Albacete Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

A többszörös fesztiváldíjas artistaművészt, ifj. Simet Lászlót és csapatát Arany- és különdíjjal jutalmazták a The Astronauts című számukért a XI. Albacete Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

2008 óta immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Cirkuszfesztivált a spanyolországi Albacete-ben. A Teatro Circóban tartott eseményen fellépett ifj. Simet László és csapata is. A művész, felesége Simet Olga és Kapitány Olívia a The Astronauts című produkcióval léptek fel, amelyben ötvözték a kötéltáncot és az úgynevezett halálkereket. Mindezt ráadásul asztronauta-öltözékben adták elő.

Ifj. Simet László cirkuszi családba született, szüleitől tanult meg drótkötélen járni. 1996-ban az I. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz-díjat kapott drótkötélszámáért, 2014-ben pedig a X. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Ezüst-díjjal jutalmazták szemafor számáért. 2006-ban Lovagkereszt Érdemrenddel tüntette ki Sólyom László köztársasági elnök.

A The Astronauts számukkal a csapat fellépett már a 42. Monte-Carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is. A XI. Albacete Nemzetközi Cirkuszfesztivál győzteseiként hamarosan hazajönnek Magyarországra. Március közepétől öt hónapon keresztül a Circus Arénában lépnek fel.