2019. január 20. - vasárnap

Visszatért Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszba

Kinyomtatom...
fotó Urbán Ádám

Március 21-től újra látható a Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszban!

A pProdukciót abból a célból hozták létre, hogy megmutassák a társművészetek miként tudják egymást erősíteni egy rendhagyó előadásban. Ebbéli szándékot siker koronázta, a Lúdas Matyi immár negyedik alkalommal tér vissza a Fővárosi Nagycirkuszba.

A Lúdas Matyi a cirkuszban produkciót elsősorban az általános iskolás diákoknak hozták létre, ugyanakkor az egész család számára szórakozást nyújt, függetlenül attól, hogy mikor ismerkedtek meg Fazekas Mihály költeményével.
„Előadásunk egyszerre merít az eredeti műből, a magyar népmesei motívumokból és ad választ korunk fontos kérdéseire úgy, hogy megmarad a tartalom és a mondanivaló. Történetünk üzenetét erős szimbólumokkal jelenítjük meg, ami az eredetivel ellentétben nem a furfangról és a bosszúállásról szól, hanem a belátásról, a fejlődésről, a megbocsátásról, arról, hogy mind lehetünk jobb emberek, és hogy erre embertársainknak is meg kell adnunk az esélyt.
Ezt pedig mind a cirkusz nyelvén, a cirkusz eszközeinek segítségével meséljük el, ahol a fejlődés és az odafigyelés ugyanolyan fontos, mint az alázat, a szorgalom, a bizalom, a szelídség vagy a hűség. Előadásunkkal közelebb hozzuk az iskolai tananyagot a diákok számára, és ezt a célt szolgálják az azt követő rendhagyó óráink is: március 21-én a házi állatokról tartottunk előadást a manézsban, március 23-án pedig egy matematika órát a porondon.”

A cirkuszpedagógiai program a világon számos helyen ismert és jól működő színházpedagógiai és múzeumpedagógiai programok mintájára jött létre, amit a cirkusz széles körben kíván bevezetni Magyarországon. A kezdeményezés által a cirkusz aktív segítséget tud nyújtani nemcsak a reál, mint a matematika, biológia, fizika, de az egyéb társadalomismereti tárgyak elsajátításához is.
A Lúdas Matyi a cirkuszban előadást április 2-ig, húsvét hétfőig játsszák.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Naomi Battrick szerint a nők alapvetően biztosítják a konfliktust.

Szabó Attila

Január 20-án, vasárnap 19 órától Szabó Attila és zenésztársai különleges lemezbemutató koncertre készülnek a Magyar Kultúra Napja alkalmából a hajdúszoboszlói Kulturális Központban.

plakát

A Rejtett történetek - az életreform mozgalmak és a művészetek c. kiállítás kísérőrendezvénye.