2018. augusztus 15. - szerda

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban - Formatex Jazz Est

Kinyomtatom...
Jonathan Kreisberg

Jonathan Kreisberg Quartet (USA)

Jonathan Kreisberggel már találkozhatott a BJC közönsége, hiszen a legendás Hammondos, Lonnie Smith kíséretében remekelt 2017 novemberében.

A new york-i gitáros már tizenévesen feltűnt a Guitar Player és a DownBeat szaklapok hasábjain. Karrierje első lökését a Miami zenei egyetem big bandjének gitár-pozíciója adta. Ennek köszönhetően olyan zenészekkel játszhatott együtt, mint Joe Henderson, Michael Brecker vagy Red Rodney. Húszas éveiben hosszabb nemzetközi turné után visszatért New Yorkba, ahol a legnevesebb zenekarok kapkodtak érte. Játszott Lee Konitz, Joe Locke oldalán és együtt alkotott Ari Hoeniggel és Don Friedmannal is. Kreisberg eddig nyolc megjelent albumot tudhat magáénak, köztük a nagy kihívást jelentő ONE című korongot, melyen szóló-produkciója hallható.

Erre a koncertjére saját zenekarával érkezik. A koncerten néhány újragondolt jazz-standard mellett elsősorban legnépszerűbb, Wave Upon Wave című korongjáról válogat.
2018. március 27. 20:00 (kedd)
Jegyárak: 4900 HUF
Budapest Jazz Club, 1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.
A Quartet:
Jonathan Kreisberg – gitár
David Kikoski – zongora
Rick Rosato – bőgő
Colin Stranahan – dob

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Akiket száműzött a szeretet hiánya. Vajon otthonra találhatnak-e még bárhol a világon?

Sziget

A Sziget harmadik napján, azaz pénteken 82 ezer látogató követte a programok sokaságát.

Sziget

De mi nem is lehetnénk boldogabbak: a Summertime Sadness énekesnője, Lana Del Rey péntek este először lép fel nálunk szomorkás dalaival.