2018. augusztus 15. - szerda

Közeledik a legtükébb nap

Kinyomtatom...
plakát

Gyönyörű környezetben, a Tettyei romoknál rendezi meg a III. Tüke Napot április 6-án a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a Pécsi Polgári Szalon Egyesület.

Gyermekprogramok, koncertek és táncház várja az ingyenes rendezvény látogatóit.
16 órakor a Hangerdő Társulat interaktív, zenés gyermekelőadást tart. A Vacsorázz nálunk című műsor tulajdonképpen egy akciómese, amely során a főzés kerül terítékre. A séf mindent tud, a kukta a tökéletlen segítség, a jókedv és a muzsika garantált. A program 3–12 éves gyermekeknek ajánlott, de az interaktivitás ragadós, előfordulhat, hogy a felnőttek is bevonják magukat.

17.15-kor a Vivat Bacchus hattagú a cappella énekegyüttes koncertje hallható. A mindig vidám hangulatot teremtő csapat a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét önti saját szerzeményekbe. Az évek során bejárták Európát és a világot, zenéltek többek között Ákossal, Demjén Ferenccel és Rúzsa Magdival.

A 18.15-ös megnyitót követően 18.30-tól a Hot Jazz Band lép színpadra. Az együttes a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. A harminc éves fennállását ünneplő zenekart leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés, Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.

20:30-tól fergeteges táncház veszi kezdetét a Misina Néptáncegyüttessel és a Csurgó Zenekarral, majd 22 órakor tűzijátékkal zárul a nap.

Kiegészítő programként légvár, ovisarok, Partyboom játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, Biobia játszóház és pónilovaglás várja a gyerekeket.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Akiket száműzött a szeretet hiánya. Vajon otthonra találhatnak-e még bárhol a világon?

Sziget

A Sziget harmadik napján, azaz pénteken 82 ezer látogató követte a programok sokaságát.

Sziget

De mi nem is lehetnénk boldogabbak: a Summertime Sadness énekesnője, Lana Del Rey péntek este először lép fel nálunk szomorkás dalaival.