Pénteken indul az idei Get Closer Jazz Fesztivál, ezzel együtt megnyílik Roberto Cifarelli fotókiállítása

Lengyel, olasz és osztrák megnyitó április 6-án a MOMKult-ban.

Az elmúlt évtizedekben Budapest vitathatatlanul fontos ponttá vált Európa könnyűzenei térképén. Számos fesztivál és koncertsorozat fut évről-évre a fővárosban, minőségi kulturális élményt jelentve mind a hazai, mind a külföldi érdeklődők számára.

A Get Closer Concerts 2014-ben elhatározta, hogy az elmúlt évtizedekben méltánytalanul elhanyagolt magyarországi jazzéletet felpezsdíti, és visszahelyezi Budapestet a nemzetközi koncertturnék állomási közé. Mindössze három esztendő alatt sikerült elérnünk, hogy a budapesti jazzvilág meghatározó szereplői legyünk.

Míg 2015-ben még csak 5000, 2017-ben már 14.500 érdeklődő vett részt az általunk szervezett koncerteken. 2018-ban a nézőszám 25.000 fő felett várható.
Az első három év során olyan sztárokat hoztunk el Budapestre, mint Chick Corea, Pat Metheny, Esperanza Spalding, Victor Wooten, Patricia Barber, Macy Gray, Madeleine Peyroux, Kenny Garrett, Dave Holland, Zap Mama, GFS Trio, vagy az Oregon.

2016-ban megalapítottuk a Get Closer Jazz Festet, mely jelenleg egy háromnapos fesztivál, és eddigi rövid múltja ellenére Magyarország prémium jazz fesztiváljai közé került. Közülük is kiemelkedik a fellépők névsorával: a hazai jazzélet meghatározó alakjai mellett olyan világsztárok léptek fel, mint Billy Cobham, Richard Bona, Trilok Gurtu, Paolo Fresu, Omar Sosa, Ron Carter, Richard Galliano, John Scofield, vagy akár Erik Truffaz.

3. Get Closer Jazz Fest - 2018. április 6-8. 19 óra – MOMkult

Ahol Itáliában jazzt játszanak, ott Roberto Cifarelli alakja már évek óta szerves része az összképnek. Cifarellit egyfajta olthatatlan tűz hajtja, s puszta valójával is képes akár örömöt, illetve nyugalmat is közvetíteni a hallgatók felé, így hamar észlelhető a hiánya a színpadon, még ha ez ritkán is történik meg. Hozzászoktunk a fényképezőgépet szorongató alakjához, miközben a kreatív pillanatokat örökít meg vagy a zene hátán érkező érzelmeket kapja éppen lencsevégre.
Részletes program itt.

A fesztivál sztárvendégeiről itt is olvashatnak:

https://getcloserconcerts.com/lizz-wright-neo-soul-es-jazz-fenyes-csillaga/
https://getcloserconcerts.com/james-blood-ulmer-legfontosabb-gitaros-wes-montgomery-ota/
https://getcloserconcerts.com/nicholas-payton-new-orleanstol-grammy-dijig/