Magyar artista siker Ukrajnában

Zsófi ismét elbűvölte a nemzetközi zsűrit. Fantasztikus magyar siker született a világhírű ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztiválon.

Komenda Zsófia - artistaművész nevén Sophia – ismét ámulatba ejtette produkciójával a nemzetközi zsűrit, akik ezüst díjjal jutalmazták a különleges légtornász produkciót.

Nagyon nehéz dolga volt a 20 éves artista lánynak, hiszen negyven produkció – köztük húsz légtornász szám – között kellett helyt állnia, a fesztivál egyetlen magyar indulójaként. Ráadásul most, életében először, felnőtt kategóriában!
A hetedik alkalommal megrendezett ukrajnai Kobzov Cirkuszfesztivál szakmai körökben az egyik legrangosabb „versenye” az artistáknak. A válogatott zsűriben a szakma legjobbjai, egykori világhírű artisták foglalhatnak helyet.  A szakembereket ámulatba ejtette a magyar lány produkciója: a Cirque Du Soleil casting igazgatója, Philippe Agogué meg is jegyezte, hogy ilyen kockázatos számot nem igen lehet látni mostanság. A párizsi “Moulin Rouge” művészeti vezetőjének, Thierry Outrillanak - ahogy mondta - már a Cirqued’Hiver műsorában is nagy kedvence volt Zsófi. A szakember szerint a magyar artistalány titka az, hogy „csodálatos bájjal és kecsességgel bűvöli el a nézőközönséget.”

Zsófi különleges légtornász produkciójára – amit 10 méter magasba emelve, úgynevezett lengő rúdon mutat be – először tavaly figyelt fel a nemzetközi zsűri: a Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, ifjúsági kategóriában bronz bohóc díjat és három különdíjat kapott. Ennek az eredménynek köszönhetően több szerződés ajánlattal is megkeresték: az elmúlt másfél évben fellépett a németországi Európa Park jégrevüjében, illetve a Párizsi Cirque D’Hiverben, ahová a világhírű Bouglione családtól kapott meghívást.

Komenda Zsófia junior rúdtánc Európa- és világbajnok. A 19 éves lányt egy világhírű magyar artista páros (Kristóf Krisztián és Demjén Natália) fedezte fel, akik betanították neki a különleges légtornász „lebegő rudas” zsánert, amelyet a Fővárosi Nagycirkusz „Dima karácsonya” című műsorában a tökéletességig sikerült kifejlesztenie. A produkció sikerét bizonyítja, hogy korábban a Reuters Hungary is forgatott Zsófiról egy anyagot, amit két nap alatt több mint 50 ezren néztek meg az interneten.