Jönnek az utolsó BFZ-koncertek az évadban

Koncerttermi körülmények között utoljára június 1-3. között lesz lehetőség még hallani a Budapesti Fesztiválzenekart.

A zenekar ezután júniusban egy ingyenes Közösségi Héttel és az ugyancsak ingyenes TérTáncKoncerttel búcsúzik a szezontól.

Megszállottan eredeti: Jörg Widmann újra Budapesten!
június 1., Budapest Music Center

Kurtág György még 92 évesen is darabot írna neki, nemrég Schiff Andrással vett fel közös lemezt, Várjon Dénes az egyik kedvenc kamarapartnere, és egyszerűen imádja a magyar közönséget. Június 1-én a Budapesti Fesztiválzenekarral koncertezik Jörg Widmann, egy valódi zenei polihisztor. „Azt hiszem, nem játszottam még odaadóbban figyelő és befogadóbb hallgatóság előtt, mint a magyar. Biztosan túl szentimentálisan fog hangozni, de érzem, hogy ebből a közönségből szeretet árad. Ez pedig engem tökéletesen feltölt” – mondja Widmann, aki a koncerten egyszerre lesz jelen klarinétművészként, karmesterként és zeneszerzőként. Számára mindennél fontosabb az eredetiség: arra törekszik, hogy ne csupán nosztalgiát ébresszen, újat hozzon létre a klasszikus zenében is. Modern dallamok és Mozart egy koncerten. Kurtág György személyes ajánlója pedig egy kattintásra van csupán!
További információ és jegyvásárlás itt.

Tűzveszélyes barokk: Jordi Savall vezényli a BFZ barokk együttesét
június 2-3., Zeneakadémia

Az évad hömpölygő barokk zenei kínálatában az egyik legnagyobb élménynek ígérkezik a Grammy-díjas régizene-specialista karmester, zeneszerző és gambajátékos Jordi Savall és a Fesztiválzenekar közös koncertje. Régizene Bachtól Händelig – a trombiták és kürtök szerelmeseinek kötelező program. A június 2-i koncertet a Fesztiválzenekar weboldalán és Facebook-oldalán is élőben közvetíti.
További információ és jegyvásárlás itt.