Hétfőtől új bérletek a MÁV Szimfonikusoknál

A szimfonikusok Múzeum utcai próbatermében, június 18-án, hétfőn kezdik meg a következő szezon iránt érdeklődő nézők kiszolgálását a több mint 10 bérletsorozatra.

Bár még zajlik a régi bérlők kiszolgálása a MÁV Szimfonikus Zenekar jövő évi koncertjeire, hétfőtől már várják azokat az érdeklődőket is, akiknek az idei évadban nem volt bérletük a zenekar hangversenyeire.

A legnagyobb érdeklődés a zenekar Szőke Tibor Mesterbérletének előadási iránt várható, hiszen ebben a sorozatban lép majd színpadra Maxim Vengerov, aki először vezényli majd Bruckner IX. szimfóniáját. A MÜPA Bartók termében zajló koncertsorozat második vendége a világsztár Charles Dutoit lesz, aki Mozart és Bartók műveket vezényel majd, a szintén nemzetközi sztár Komlósi Ildikó közreműködésével.

Nem kevésbé izgalmas este várható a bérletsorozat harmadik előadásán, melyen az európai és távolkeleti színpadok ünnepelt sztárja, az egyedi stílusáról azonnal felismerhető Roby Lakatos és zenekara játszik majd együtt a Máv Szimfonikusokkal. A koncert különlegessége, hogy a művész Magyarországon először lép színpadra szimfonikus zenekarral. A sorozat záró hangversenye sem ígér kisebb élményt, hiszen többszörös jubileum tiszteletére kerül színpadra. 2019-ben ünnepeljük a japán magyar diplomáciai kapcsolatok 150 éves évfordulóját, ez alkalomból Kobajashi Ken –Ichiro, - aki 1976-ban, azaz jövőre éppen 45 éve nyerte meg az első magyarországi karmesterversenyt, - dirigálja azt az ünnepi hangversenyt, melyen Liszt, Bartók és Kodály darabjai csendülnek fel, nem kisebb sztár közreműködésével, mint Rost Andrea.

A Mesterbérlet mellett, érdemes tanulmányozni a zenekar családi programjait is, hiszen például az Unokák és Nagyszülők programsorozat, melyet szombat délelőttönként rendeznek a Nemzeti Múzeum Dísztermében a minőségi együttlét, a közös élmény és a zenei nyitottság megalapozásának remek alkalma lehet.