2018. november 18. - vasárnap

Advent Óbudán

Adventi vásár

A nagy karácsonyi hangulatban ne csak a Vörösmarty térre látogassatok ki. A hangulatos Óbudai főtér is díszbe öltözött. Árusokból ugyan kevés van, ami néha áldás, viszont hétközben ingyenes koripálya, hétvégén pedig zenei programok az igényes szórakozás kedvelőinek.

Óbuda főtere év közben is elvarázsolja az arra járót. A városvezetés advent idején különleges meglepetéssel készült (nem tudom idén-e először vagy már tavaly is volt ilyen) azzal, hogy főterét karácsonyi díszbe öltöztette, a tér közepén pedig egy kisebb méretű ingyenesen látogatható jégpálya található. (Ennek méretét még nem volt időnk felmérni.)

Adventi vásárAdventi vásár

Minden hétvége más zenei tematikában telik. Advent novemberi hétvégéje a könnyűzene, december első hétvégéje a világzene és a mikulás várás ideje volt. Az eseményről Óbuda honlapján található néhány kép, ahol az is felmérhető hogyan sikerült karácsonyosítani a teret.

Aki az előző két hétvégéről lemaradt azt se éri nagy tragédia, lesz még mivel tornáztatni füleinket. December 12-13-a a népzene jegyében telik majd, szombaton prímástalálkozóval és a Tükrös együttessel, vasárnap Frenczi Gyurival és a Rackajammel. December 19-én és 20-án pedig a Benkó Dixieland Banddel és a Hot Jazz Banddel melegíthetünk a karácsonyra.

Érdemes kiruccanni Óbudára körülnézni és a korinkat se hagyjuk otthon!

Bővebb programm itt: www.adventobudan.hu
Beszámolók, képek, riportok: www.obuda.hu

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 3.5 (2 szavazat)

Szuper a koripálya. Bár

Szuper a koripálya. Bár kicsi, de hangulatos. Jó lenne egy ruhatár a cuccoknak, még ha fizetős is.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.