Mit akarnak ezek a nők tőlem?

Látszólag Orosz Dénes elkészítette első önálló nagyjátékfilmjét, de valójában nem csinált mást mint Goda Kriszta: Csak szex és más semmijét folytatta.

Ugye emlékszünk még amikor a nőcsábász Csányi Sándor rátalált igazi szerelmére a Csak szex és más semmi végén. Nos akár a Poligamy innen is folytatódhatna, amikor Csányi (András) tartós kapcsolatban élő barátnőjétől gyereket vár és be kell bizonyítania, hogy már nem a szex hajtja. Természetesen ez csak egy teória, mivel Csányi személyén és már bevált szövegén - amit mind a két filmben alkalmaz - kívül minden különbözik.

A Poligamy ugyanis 1 alapötleten alapszik: mi lenne ha egy több éves kapcsolat után hirtelen kicserélődne a nőm és ezek a csajok minden szex után változnának, de ez csak nekem tűnne fel. Akár ez egy sci-fi forgatókönyvének alapjául is szolgálhatna, de Orosz Dénes inkább maradt a már jól bevált vígjátéknál és ezen az ötleten kívül a film sajnos túl sok pluszt nem is ad, így egy egyszer nézhető igényes magyar alkotáshoz sorolnám.

Nincs meg az a plusz, ami miatt újra megnézném. A csajok átlagosak, de közel se a legjobb magyar csajok, mint ahogy beharangozták. Megjelenik egy-két izgalmas karakter, de az is csak pár percig (pl.: a gazdag csaj apja). A poénok jók, de nem maradandóak. A színészi alakítások átlagosak.  

Összességében a Poligamy nem rossz film. Hozza a Herendi Gábor (aki a film producere) és csapatától elvárt minőséget és egy jó ötletre épít, de ennél nem több.

7/10 pont

Poligamy - magyar romantikus vígjáték, 100 perc, 2009
rendező, forgatókönyvíró: Orosz Dénes
szereplők: Csányi Sándor (András), Tompos Kátya (Lilla), Péterfy Bori, Bánfalvy Eszter, Osvárt Andrea