Május 31-én este a kecskeméti Hírös Agórában tartották a 17. Kecskeméti Animációs Fesztivál záróeseményét. 96 alkotás volt versenyben és 21 kategóriában osztottak ki díjakat. A fesztivál nagydíját Tőkés Anna Az utolsó dobás című filmje kapta. A legjobb egész estés európai film díját az Oscar-jelölt Claude Barras Vademberek című munkájának ítélték, míg a Nina és a sündisznó titka különdjíban részesült.

Rekord számú látogató kóstolta meg a Badacsonyi Borvidék ízeit.
Március 9-én a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében 37 borászat és 13 egyéb, turisztikai szolgáltató mutatkozott be a szakma és a sajtó meghívott képviselőinek, illetve a borkedvelő közönségnek
„Az összesített adatok alapján közel 600 vendég látogatta meg rendezvényünket, mind a nagyközönség, mind a meghívott vendégek részéről jelentősen többen vettek részt az eseményen ” – tájékoztatott Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről. Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő, hagyományos borvidéki sétakóstolón a látogatók a borvidék hegyeit „járhatták be” és ismerkedhettek az adott hegy borászataival és boraival. Ezt az élményt fokozta még a teremben elhelyezett két kivetítőn futó filmek látványa is.
A borászatok mellett hotelek és családi panziók, a legismertebb és új vendéglátóhelyek, helyi termékek (kézműves sajtoktól kezdve a házi káposztás rétesen keresztül a helyi piac teljes kínálatáig), valamint programhelyszínek is bemutatkoztak, akik kínálatukkal jól kiegészítették és teljessé tették a Badacsony és Balaton élményt. A látogatók örömmel vették számba a badacsonyi nyaralás tervezéséhez szükséges információkat is.
A Vivaldi teremben a rendezvényt kísérő hagyományos mesterkurzusok is teltházzal zajlottak. Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens Badacsonyi “Hegylakók” című előadásán a borvidék különleges hegyborain keresztül mutatta be a borvidék finom különbségeit. A másik mesterkurzus előadója Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d' Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja „A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata” című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, ínyenc ételek és a badacsonyi borok közötti harmónia világába avatta be a résztvevőket.
A látogatók kedvenceket is választhattak: nyereményjáték során a számukra legkedvesebb badacsonyi borászukra és badacsonyi borukra, valamint a kedvenc turisztikai kiállítójukra adhatták le szavazatukat. A legtöbb szavazatot Borbély Tamás (Borbély Családi Pincészet) kapta, Karós Olaszrizling boruk szintén az első helyen végzett, a turisztikai kiállítóknál a Lábdi Piac lett a befutó.