Több mint 1 éves előkészítés után, sok száz ember lelkesedésének, jószándékának és akaratának köszönhetően 2025. február 3-án, hétfőn este felgördül a függöny a Corvin mozi Korda termében, és elkezdődik a filmszakma közös ünnepe.
Magyarország is részt vett a világ egyik legrangosabb gasztronómiai eseményén, a San Sebastiánban rendezett Gastronomika kongresszuson.
Több neves hazai séf és borász mellett az új spanyolországi madridi nagykövet, Dr. Odrobina László is tiszteletét tette a rendezvényen. A kiállításon való megjelenés a Magyar Turisztikai Ügynökség által megalkotott új országmárka, a WOW Hungary arculati elemeire építve népszerűsítette a magyar gasztronómiát a neves rendezvény látogatói körében. A hazai standnál a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálták ikonikus magyaros ételeinket, a fogásokat pedig az ország hat borrégiójának különlegességeivel párosítva kóstolhatták meg a látogatók.
A kongresszuson Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke tartott ételkészítési workshopot, melynek témája egy gasztronómiai időutazás volt Magyarország hat különböző történelmi korának tükrében. Ezután Mészáros Gabriella, a Borkollégium társalapítója tartott különleges étel- és borbemutatót.
Dr. Odrobina László az eseményen elhangzott beszédében kihangsúlyozta, a gasztronómia fontos szerepet játszik a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében. – „Köztudott tény, hogy az étkezőasztal körül is építjük diplomáciai kapcsolatainkat, illetve a közös borkóstolás is megerősíti a nemzetek közti barátságot. Az itt bemutatott étel- és borkülönlegességeink által képzeletben bárki Magyarországra látogathat.”