Fesztiválokról - Volt...

Már csak hetekre vagyunk a Volt fesztiváltól. Attól, az 1993-ban indult - eredetileg egy zárttéri tavaszi rendezvényből kinőtt - Soproni fesztiváltól, ami ma már a legjelentősebb hazai fesztiválokhoz sorolható.

Csuda négy nap ez, amikor a „kis” helyi kemping megtelik ezer és ezer emberrel, hogy kiheverjék az iskola, egyetemen vagy éppen a munkahely fáradalmait.

Az utóbbi időben egyre híresebb fellépőkkel jelentkező fesztiválnak idén is nagy külföldi neveket sikerül felvonultatnia, mint a Manu Chao, The Offsping, Clawfinger, Tiga vagy éppen az amerikai hip-hop csoportot: Cypress Hill-t; természetesen sok magyar fellépővel párosítva: Bikini, Tankcsapda, Kispál és a borz, Zanzibár, Quimby.
Rengeteg nagy név, külföldi és magyar fellépők, ez jellemzi a fesztivált.

Az idei évben a szervezők egy érdekes újítással álltak elő, nem másban mint a reklámkampányukban. Megkérték a régi és új fesztiválrajongókat, hogy küldjenek fotót magukról, hogy azt a hivatalos reklámplakáton is megjelentethessék. Néhány hét alatt több ezer beküldött képből végül 1000 db-ot válogattak ki, amelyet itthon és külföldön egyaránt megjelentettek. Később pár emberrel reklámfilmet is forgattak, hogy az interneten és a TV-ben is láthassuk, milyenek is a Volt-osok.

Külön érdekesség, hogy idén csak a Volt-on és a Szigeten hallhatjuk újra 1981-ben feloszlott URH zenekart is.

Ha nincs még programod, ez egy kiváló lehetőség a kikapcsolódásra.

Hirdetés