Ott Volt-unk

Ott voltunk. Saját szemmel láttuk, hallottuk, milyen is a 2008-as Volt fesztivál. Több száz fellépő, sajtós kolléga, V.I.P., biztonsági őr és sok ezer ember, akik erre a pár napra látogattak el Sopronba.

A Volt már a második legnagyobb hazai fesztiválnak számít - a Sziget után - és továbbra is megőrizte családiasabb, barátságosabb légkörét. Kevesebb itt a hard rokker, a Punk és több, aki csak egy kis nyári kikapcsolódásra vágyik. Gyakran látunk itt évfolyamtársakat, munkatársakat, de ha ismerőssel nem is találkozunk, legalább itt sikerül megismerkedni új emberekkel és előadókkal.
Íme a mi válogatásunk, mi tetszett nekünk igazán a nagyszínpadon: Roy Paci & Aretuska, Tankcsapda, Pannonia Allstars SKA Orchestra, Manu Chao & Radio Bemba Sound System és az utolsó napi utolsó koncert: The Offspring, akik egy igazán jó koncertet adtak új és régi dalokkal egyaránt. De ha lehet hinni nekik, remélhetőleg nem utoljára láttuk őket Magyarországon…

A nagyszínpad mellett az MR2 – Coke-on találtuk a legérdekesebb koncerteket. Irie Maffia, The Moog, Ladánybenye 27, Péterfy Bory & Love Band és a rohamléptekkel előretörő Kaukázus zenekar, akiknek albumai letölthetők ingyen innen: kaukazus.hu

A Samsung Mobile Arénában mindössze csak két koncertet hallgattunk, a KFT-jét és az Animal Cannibals-ét. Még kevesebbet voltunk az MTV – Headbangers Ball Arénában, ahol az ismertebb előadókra egyszerűen nem lehetett beférni. Ez a sátor adott otthont a keményebb rocknak és persze annak a pár Punk koncertnek, ami miatt idén már ők is kilátogattak a Volt-ra. Ott volt még a Red Lounge sátor is, ahol a Fábry show közkedvelt humoristái léptek fel, nem kis sikerrel.

A zenehallgatáson, tomboláson kívül rengeteg másra is nyílt lehetőség. Szervezett városlátogatás Sopronban, helikopteres városnézés, kiállítás, színház és reggeli torna azoknak, akik időben fel tudtak kelni, de ez általában csak 2-3 ember volt, a többiek inkább feküdtek, nevetgéltek a reggeli órákban.
Lehetett kényelmes biciklit is kölcsönözni, amivel nagyszerűen lehetett leszáguldani a városba, de a feltekerés inkább tolásba torkollott a meredek visszaúton.

Jó volt, szép volt, ennyi volt. Reméljük, találkozunk jövőre is.