December 3-án veszi kezdetét a Budapest Debut Film Forum (BDFF). A négynapos eseménysorozat célja, hogy az elsőfilmes rendezők és producerek bemutathassák projektjeiket, és tapasztalatokat cserélhessenek az európai, elsősorban a visegrádi régióból érkező kollégáikkal. A BDFF helyszíne a JCC Budapest – Bálint Ház lesz.
Jön a mangós és a vérnarancsos ginkülönlegesség!
A Zwack bővíti nagy népszerűségnek örvendő Kalumba Madagascar gincsaládját, méghozzá két igazán gyümölcsös ízzel, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A Kalumba Madagascar Mango a rózsabors és a mangó míg a Kalumba Madagascar Blood Orange a mirtusz és a vérnarancs tökéletes harmóniájával hozza el a trópusi életérzést a mindennapokba. A különleges gineket – amelyek Madagaszkárról származó gyógy- és fűszernövények felhasználásával készülnek – jéghidegen önmagunkban és tonikkal is lehet fogyasztani a tökéletes ízélményért. Aki pedig az újdonságok mellett egy kis izgalomra is vágyik, az a Kalumba Gin koktélversenyén tudja megmérettetni magát.
A Zwack Család számára mindig is fontos volt, hogy ne csupán kövesse a trendeket, de olyan innovatív italkreációkat hozzon létre, amivel különlegessé teheti a pillanatokat. Az Unicum receptjét mindig is titok övezte, azonban a főleg Madagaszkárról származó, vadon termő gyógy- és fűszernövényeket tartalmazó Kalumba ginek összetevőinek listája publikus: nélkülözhetetlen hozzávalójuk a világ egyik legrégebben nyilvántartott gyógynövénye, a kalumbagyökér, amely a 17. században érkezett Európába. Az új mangós és vérnarancsos változatok ízkavalkádjáért emellett olyan fűszerek felelnek, mint például a nemes babér, a koriander, a kubebabors, a narancs-, citrom-, lime- és grapefruit héj, a szegfűszeg, illetve a szerecsendió. Ha pedig mindez nem lenne elég, a Kalumba Madagascar Mangót a rózsabors, a Kalumba Madagascar Blood Orange-ot pedig a mirtusz párlat teszi igazán egyedivé.
Őrizve a hagyományokat, a Kalumba Madagascar ginek a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában készülnek. Az újonnan bemutatott gyümölcsös változatok elkészítésére kis tételekben, tradicionális rézezüstökben kerül sor. A vadonatúj trópusi ginek könnyen felismerhetőek, megjelenésüket tekintve igazodnak a korábbi Kalumba Madagascar termékcsaládhoz, címkéjük színvilága pedig megegyezik a névadó gyümölcs színeivel.
A Kalumba Madagascar Mango Gin és Kalumba Madagascar Blood Orange Gin fogyasztását jéghidegen behűtve, önmagában vagy gintonik formájában ajánlják.
Kalumba Madagascar Mango Tonic: 4 cl Kalumba Mango, tonic a feltöltéshez, mangó vagy egyéb citrusféle, jég
Kalumba Madagascar Blood Orange Tonic: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, narancs/vérnarancs vagy egyéb citrusféle, jég
Koktélversenyt hirdet a Kalumba Madagascar!
Különleges megmérettetésen mutathatják be tudásukat a fűszeres gin szerelmesei. A Kalumba Gin versenyében a két új íz valamelyikével megálmodott italkölteményeket várja a zsűri, a legjobbak pedig egy második, személyes fordulóban mutathatják be alkotásukat, és az a mögött rejlő inspirációt. A harmadik és második helyezett pénzjutalmat, a győztes pedig egy berlini utat nyer majd a Berlin Bar Convent-re, Kalumba ajándékcsomagban természetesen minden dobogós részesül. Az izgalmakból a nagyközönség sem marad ki, az első körből a döntőbe tovább nem jutó koktélokra a Kalumba Gin Facebook oldalán szavazhatnak, így pedig ők is nyerhetnek egy-egy palackot az újdonságokból.
A Kalumba Madagascar koktélversenyre várják a nevezéseket (kép, recept, ital neve, leírása, versenyző neve) erre az e mail címre. Nevezési határidő: 2022. május 25.