Tízezreket várnak az ország sörbulijára

Gigászi sör és gasztronómiai választékkal várják az érdeklődőket október 10. és 13. között aVárosligeti Műjégpályára az OktoBeerfest szervezői.

Az ország sörbuliján kézművesfőzdesor és streetfood tér gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon étlen-szomjan, a vidám hangulatot pedig a meghívott sztárfellépők garantálják. A négy nap alatt mások mellett színpadra lép a Magna Cum Lauda, Korda György és Balázs Klári, valamint Fenyő Miklós is.

Október közepén a Városligeti Műjégpályán élhetjük át a világhírű bajor sörfesztiválokutánozhatatlan hangulatát, ahol az előzetes becslések szerint akár 40 ezren is csapra verhetik majd literes korsóikat.

A szervezők tájékoztatása szerint az OktoBeerfest területén Sramli-sátort és óriás Erdinger sörsátort is felállítanak, de a helyszínen kialakítanak egy kézműves főzdesort és egy streedfood teret is. A német ételek kedvelőinek a bajor gasztro változatos ízvilágát ajánlják figyelmükbe, sőt azoknak is érdemes jegyet váltaniuk, akik nem csak a sörnek áldoznak a jókedv oltárán, hiszen apálinka és bor sem lesz mellékszreplő a fővárosi fesztiválon.

A gasztronómiai kínálat felfedezése mellett állandó programok és nagykoncertek szórakoztatják majd a közönséget négy teljes napon keresztül az eseményen, melynek házigazdája Harsányi Levente lesz.

Az ország sörbuliján nagyszínpadon énekel majd október 10-én csütörtökön Heinz Gábor ’Biga’, majd 20 óra 30 perctől a Magna Cum Laude csap bulit. Másnap Fenyő Miklós csavarja fel aszőnyeget, őt pedig a legendás lemezlovas, Dan Von Schulz funky partija követi. 

Szombaton Zoltán Erikáé és az ország talán legnépszerűbb párjáé, Korda György és Balázs Klárié lesz a főszerep. A vasárnapi zárónapon a Rakonczai Imre hangja és a kék zongora zengi be a Városligeti Műjégpályát, este pedig a TNT slágerei csendülnek fel az együttes jóvoltából.

Természetesen a szervezők nem feledkeztek meg a családosokról sem, hiszen a helyszínenfelállított vidámpark mellett egész hétvégén gyerekprogramok és gyerekfoglalkozások állnak majd rendelkezésre a legkisebb korosztály számára, ráadásul szombaton az Alma Együttes jóvoltából egy gyerekkoncertre is sor kerül majd. A játékot kedvelők, pedig mindenféle serrel és minden mással kapcsolatos vetélkedőkben mérhetik össze kézségeiket déltől éjfélig minden nap.

Jegyek már kaphatók elővételesen a helyszínen október 08-tól a Városligeti Műjégpálya bejárata előtt felállított jegyértékesítő ponton, valamint a következő webcímen: https://www.eventim.hu/en/tickets/oktobeerfest-2024-budapest-varosligeti-mujegpalya-648576