2018. július 17. - kedd

Crosstalk: Szacsva y Pál

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Műcsarnok
Időpont: 
2009. október 15. 19:00

A nyári szünet után új helyszínen indul újra a crosstalk video art festival, egy éve havonta megrendezett „Video presentations" előadássorozata. A korábban helyszínt adó Labor helyett a sorozat a Műcsarnok több férőhelyet biztosító előadótermébe költözik át.

Az egy estés beszélgetés-sorozat meghívottjai magyar és külföldi videó- illetve médiaművészek. Az esemény célja elsősorban a kortárs magyar videóművészettel foglalkozó alkotók bemutatása a külföldi szcéna képviselőivel egyetemben, másodsorban a videóművészet műfajának megismertetése, felkarolása.

Következő meghívott előadó: Szacsva y Pál

Szacsva y Pál 1993-ban végzett a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola képgrafika szakán, 1993-95 között a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakos mesterképzős hallgatója, 1996-ban a Marseille-i École Supérieure des Beaux-Arts posztgraduális videó kurzusát végezte el. Az 1999/2000-es akadémiai évben DAAD ösztöndíjjal egy évig a berlini Kunsthochschule posztgraduális hallgatója. 2001 és 2003 között az antwerpeni Higher Institute of Fine Arts posztgraduális hallgatója audio-vizuális szakon. 2009-ben doktorált a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, Intermédia szakon. 2008-ban Pericycle című videója a Pasadenában (USA) megrendezett Projections on Lake Competition nevű public art projekt díjazottja lett.

A 90-es évek közepétől műfajköztes konceptuális műveket készített. A 90-es évek végével kezdődően többnyire fotó és videó felhasználásával készíti munkáit, melyeken keresztül a művészet egészének alapvető problémájával, az ábrázolás mibenlétével, a leképezés és médium viszonyával foglalkozik. A 2000-es évek elejétől fogva leginkább videókat és elméleti indíttatású műveket készít (pl. Empire Projekt, Ludwig Múzeum, 2004) majd kollaboratív művekkel is kísérletezik (Artiste Trouvé Projekt, Labdajáték, Vidám Péntek, 2005). 2007-ben elindította a Perimédia Lab nevű hosszútávú internetes projektet, melynek eddigi főbb állomásai a Peripublic (2007), a Perichronic (2008) és a The news in my home, my home in the news (2009) című folyamatosan fejlődő online projektek.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cindarella jelenet

Az ExperiDance legújabb szuperprodukciója a Cinderella 2018. július 21-én a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán látható.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.

Bonnie és Clyde plakát

Magyarországi ősbemutató és lemezbemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon.