2017. december 18. - hétfő

Veránkai Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótelep 2009

Kinyomtatom...
Helyszín: 
MUSEION No. 1 Galéria
Időpont: 
2009. október 27 - 2009. november 14

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 1991 óta minden nyáron nemzetközi képzőművészeti alkotótelepet szervez Veránkán a megye partner-megyéiből érkező művészek részvételével. A 2009-es alkotások most a MUSEION No. 1 Galériában láthatók.

Veránka sziget a Duna közepén, Bajától északra. A természet különös ajándéka, hogy itt fekszik Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje, mely zegzugos holtágakkal, már-már őserdőt idéző növényvilággal és gazdag vadállománnyal csábítja és szinte mindig visszatérésre is készteti a látogatókat. Mivel a sziget csak csónakkal, vagy hajóval közelíthető meg, ez a terület kiválóan alkalmas arra, hogy itt, a zajos világtól távol, kizárólag az alkotómunkára koncentráljanak a művészek.

A páratlan szépségű veránkai táj kínálta lehetőség és az a szándék, hogy hazánk ily módon is kifejezésre juttassa európaiságát találkozott és cselekvésre ösztönözte a szervezőket. Az elmúlt 18 évben sok kiváló tehetségű, európai rangú művész alkotott a Veránkai Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótelepen. Az alkotási időszak végén, viszonzásként a szigeten eltöltött napokért, a művészek egy-két értékes alkotással ajándékozzák meg a vendéglátó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatot, aminek már egy jelentős értéket képviselő nemzetközi gyűjtemény az eredménye.

Kiállító művészek: Sonja Binder (D), Anita Facon (F), Luise Oechsler (D), Marianne Endres (D), Bajkó Attila (RO), Victor Cacovean (RO), Mezei Erzsébet (SRB), Anne-Marie Pedersen (DK), Damó István (H), Kántor József (H), Jászberényi Matild (H), Sipos Loránd (H), Rendes Béláné (H)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Luca napi kiállítás az Eventuell Galériában.

plakát

A Young Generation Art Fair 100 művésze, több mint 500 műalkotással várja a Zsilip kortárs központba látogatókat.

Kondratska Olga

Kondratska Olga ukrán festőművész kiállítása nyílt az alkalomhoz illően őszi színekbe öltöztetett Hadik Kávéházban.