2018. június 23. - szombat

Új fénymunkák a Minyó Labor kollekciójából

Kinyomtatom...
Helyszín: 
K. Petrys Ház
Időpont: 
2009. november 10 - 2009. december 4
Minyó Szert

Minyó Szert Új fénymunkák a Minyó Labor kollekciójából című kiállítása 2009. november 10-én, kedden este 20 órakor nyílik a K. Petrys Ház Galériában, melyet Forgács Péter nyit meg. Továbbá közreműködik: Shukri Dániel, Talabér Géza, valamint Tóth Tamás basszusgitáron.

Minyó Szert Károly 1955-nem született, Új-Delhiben. Tagja a Magyar Alkotóművészek Közösségének és a Magyar Fotóművészek Szövetségének. Munkái megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galériában a Magyar Fotográfiai Múzeumban, az Első Magyar Látványtárban, valamint köz és magángyűjteményekben a világ számos országában.

A K. Petrys Házban ezt megelőzően három önálló kiállítása volt látható:

  • 2000: I Love Paris
  • 2003: Pesszimista remény – Optimista bánat
  • 2008: Szabadkézi fotográfiák

Minyó SzertMinyó Szert

Minyó munkáiról:
A kiállított fotográfiai táblaképek egyedi műtárgyak. Festői gesztusokkal és esetenként metall effektekkel alapozott, vakrámára felfeszített vásznakon minden esetben záróréteg a fényérzékenyítés, így találkozik a fotográfiai nemeseljárású technikával a festői faktura és jön létre munkáinak egyik visszatérő jellemzője a rétegzettség. Különböző alkotói gesztusokat hoz közös nevezőre az alap-festék-metall-emulzió egymásra rétegzésével. A technikai megoldások a kép témájának kölcsönhatásában új dimenziót nyitnak, túllépve az eredeti anyagi és időbeli összefüggésrendszerükön. Az fénymunkák egyszerre hagyják el és tartják meg a fotográfiai dimenziót, hiszen technikai értelemben klasszikus fotográfiáról van szó, vetített negatív a hagyományos labortechnika elvén.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.