2018. július 18. - szerda

Greguss Kör Egyesület éves karácsonyi kiállítása

Helyszín: 
Greguss Galéria
Időpont: 
2009. november 29 - 2010. január 30

Közeledik a Karácsony. Tegyen egy jóízű családi kirándulást Hidegkútra. Sétáljon a friss levegőn, gyűjtsön lehullott terméseket karácsonyfa-díszhez vagy az adventi koszorúhoz, nézzék meg és fényképezzék le jó turistaként a templomot!

A 2005 óta működő, sokarcú Greguss Kör művészei évente 3 közös nagy kiállítással állnak a közönség elé. Ezekből is legfontosabb a karácsony előtti, amire nagy buzgalommal és odaadással készülnek minden évben. Idén először - mivel galériajelenleg az Arturka művészeti turkálónak ad helyet - a kiállítást teljes egészében külsős helyszínen rendezték meg.

A tárlat fő vonulatát egy rendhagyó betlehemes adja: A Greguss Kör művészei idén nem azt húzták ki a karácsonyi kalapból, ki kit fog megajándékozni, hanem a betlehemi történet szereplőit osztották így szét egymás között, hogy Önöket ajándékozhassák meg ezzel a kiállítással. Az egyes alakokat minden művész aztán saját szájíze szerint öntötte képbe, így akadnak humoros, absztrakt vagy a történetet illusztratíve feldolgozó elgondolkodtató alkotások is.
A betlehemes téma mellett pedig nagyszámú válogatást láthatunk a karácsonyhoz, ünnephez, valláshoz, születéshez és szeretethez köthető témájú művekből.

Megnyitó és szeretetvendégség november 29-én, vasárnap, 11 órától az istentisztelet után.
Cím: Bp. II. Hidegkúti út 64-66.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

Waliczky Tamás

2018. július 4-étől a Molnár Ani Galériában.