Új Ararát Estek: Evergreen

Helyszín: 
Időpont: 
2009. december 7. 19:00 - hétfő

Az Új Színház ebben az évadban egy rendhagyó sorozatot indított Új Ararát Estek címmel, melyben az irodalmat, zenét, képzőművészetet szerető közönséget szólítja meg. Olyan estekre invitálva a nagyérdeműt, ahol e művészeti ágak jeles képviselőivel találkozhatnak, a megszokottól eltérően, egy kicsit másként.

A következő estet Evergreen címmel december 7-én (hétfőn) 19 órai kezdettel láthatjuk az Új Színház Bubik István Stúdiószínpadán.

Mi történik, ha felütjük a „Hét évszázad magyar versei” köteteit és kiválasztunk párat azok közül a versek közül, amiket mindannyian ismerünk? Tanultuk, mert mindenki járt iskolába vagy tán szerettük is: „evergreen”-ek ahogy azt ma mondanánk.
Mi történik, ha megpróbáljuk újragondolni őket, ha már úgyis majdnem elfeledtük, mert régen volt, mert rohanunk, mert „úgyis tudjuk”?
És ha már, miért nem kérdezünk meg egy prózaírót, hogyan indulna el egy ilyen versből, hogyan fogalmazná újra. S ha már megkérdeztük, miért nem kérdezünk meg egy rappert is…

Evergreen: találkozás a magyar klasszikus líra, a kortárs próza és a rap határán. Közreműködnek: Akkezdet Phiai, Babits Mihály, Berzsenyi Dániel, Forgách András, Hock Ernő, József Attila, Kőrösi Zoltán, Kukorelly Endre, Ludditák, Radnóti Miklós, Ponza és MC Busa, Szabó Lőrinc, VJ Lee Unflyable valamint az Új Színház színművészei.

Hirdetés