2018. február 21. - szerda

Ünnepi műsor a Puskinban

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Puskin mozi
Időpont: 
Repeats minden 7. nap (Péntek) december 18 2009-ig . 2009. december 11

Az ünnepekre való tekintettel a Puskin mozi két rendhagyó eseménnyel is igyekszik ünnepi, és egyedi programot kínálni a látogatóinak, illetve minden kedves érdeklődőnek.

December 11-én egy, a Magyar Nemzeti Filmarchívum által felújított, restaurált kópián kerül bemutatásra a Vádolok! című némafilm. A Filmet már igen régen láthatta a közönség vásznon, így ez az esemény igazi kuriózumnak számít. A filmet Darvas Ferenc kíséri zongorán, és a régi hagyományoknak megfelelően szünet szakítja meg.
A kiváló alkotás 1919-ben készült Abel Gance rendezése nyomán.
A filmet 2009. december 11-én, pénteken, 19:00 órakor láthatja a közönség, csak egy, pótolhatatlan alkalommal a Puskin moziban.

December 17-én, csütörtökön, 18:00 órától "a Camino ajándékai..." címmel Varga Lóránt író tart előadást a Camino-nak nevezet zarándoklatról (Szent Jakab-út) a Puskin moziban.
Előadásában arról mesél majd, "hogy miképpen tehetünk fel kérdéseket, és a rájuk kapott válaszok miképpen jutnak el hozzánk. Nem csak a szerző kalandjait, élményeit tárja elénk, hanem mindenkihez szól." Az előadás egy felvetésen alapul:" Mi lenne, ha úgy járná valaki végig ezt az utat, hogy az előtte álló 800 kilométert egy teljes életútnak tekinti? Milyen kérdéseket fogalmazna meg? Milyen megfigyeléseket tenne út közben saját magáról, életéről, gondjairól, jelleméről? Ráébredne vágyaira, félelmeire?"

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A szavazók között 10 db páros belépőt sorsolnak ki a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére.

Valami Amerika 3 poster

Több mint 116.000 néző látta az első hétvégén.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.