Ünnepi műsor a Puskinban

Helyszín: 
Időpont: 
Ismétlődés minden 7. nap péntek dec. 18 2009-ig.
2009. december 11. 0:00 - péntek
2009. december 18. 0:00 - péntek

Az ünnepekre való tekintettel a Puskin mozi két rendhagyó eseménnyel is igyekszik ünnepi, és egyedi programot kínálni a látogatóinak, illetve minden kedves érdeklődőnek.

December 11-én egy, a Magyar Nemzeti Filmarchívum által felújított, restaurált kópián kerül bemutatásra a Vádolok! című némafilm. A Filmet már igen régen láthatta a közönség vásznon, így ez az esemény igazi kuriózumnak számít. A filmet Darvas Ferenc kíséri zongorán, és a régi hagyományoknak megfelelően szünet szakítja meg.
A kiváló alkotás 1919-ben készült Abel Gance rendezése nyomán.
A filmet 2009. december 11-én, pénteken, 19:00 órakor láthatja a közönség, csak egy, pótolhatatlan alkalommal a Puskin moziban.

December 17-én, csütörtökön, 18:00 órától "a Camino ajándékai..." címmel Varga Lóránt író tart előadást a Camino-nak nevezet zarándoklatról (Szent Jakab-út) a Puskin moziban.
Előadásában arról mesél majd, "hogy miképpen tehetünk fel kérdéseket, és a rájuk kapott válaszok miképpen jutnak el hozzánk. Nem csak a szerző kalandjait, élményeit tárja elénk, hanem mindenkihez szól." Az előadás egy felvetésen alapul:" Mi lenne, ha úgy járná valaki végig ezt az utat, hogy az előtte álló 800 kilométert egy teljes életútnak tekinti? Milyen kérdéseket fogalmazna meg? Milyen megfigyeléseket tenne út közben saját magáról, életéről, gondjairól, jelleméről? Ráébredne vágyaira, félelmeire?"