Meeting Point 2.

Időpont: 
2010. január 15 - péntek (Egész nap) - 2010. február 14 - vasárnap (Egész nap)
Helyszín: 

Január 15-én nyílik Pécsett a kulturális fővárosi év első jelentős képzőművészeti kiállítása, a Meeting Point 2. Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé. A több közép európai kulturális intézmény összefogásával létrejött rendezvényre Görögországból is érkeznek alkotók.

A Meeting Point 2. tárlat Aradon indult 2009. november 13-án, és az utazótárlat következő állomása Pécs. A Meeting Point 2. a Pécsi Galéria és Vizuális Művészeti Műhely valamint a román partnerszervezetek együttműködésében jött létre. Azzal , hogy Eszék és Pilzen is részt vállal a programban igazi közép-európai program valósul meg, három uniós és egy unión kívüli ország részvételével. A kezdeményezéshez az ausztriai Pöchlarn városa is csatlakozott, ahol nemcsak a Kokoschka Dokumentation, hanem az Atelier An Der Donau révén a kortárs művészet egyik jelentős szimpóziuma is működik.

A bienállé egyik fő célkitűzése a hagyományos festészet, szobrászat és grafika nyelvezetének, kifejezési módjának megmentése. Ezt a célt szolgálja ez a kiállítás, amely „A hagyományos konvencionális képzőművészet szerepe a kortárs művészetben” alcímmel is jellemezhető, s amelyet ennek szellemében rendeztek először Aradon. A Meeting Point 2. nevéhez méltóan arra is alkalmat ad, hogy kiállítások alkalmából a résztvevő városok, országok városvezetése mellett a szakma képviselői (művészettörténészek, művészek, kritikusok) találkozhassanak egymással, ezzel is gazdagítva a kultúrák közötti párbeszédet.

A kiállítás magyar képzőművész résztvevői:

  • festő-és grafikusművészek: Benedek Barna, Bükösdi Kálmán, Deák Zsuzsanna, Egle Anita, Erdős János, Ernszt András, Farkas Adrienn, Fejős Miklós, ifj. Ficzek Ferenc, Fodor Pál, Jarmeczky István, Kiss Endre, Knyihár Amarilla, Könyvásó László, Losonczy István, Nyilas Márta, Odrobina Tamás, Pinczehelyi András, Pinczehelyi Sándor, Somody Péter, Szentgróti Dávid, Szilágyi Szilárd, Valkó László
  • szobrászok, iparművészek: Dechandt Antal, Colin Foster, Kertészfi Ágnes, Mányi Esztella, Miklya Gábor, Mosonyi Tamás, Németh Pál, Pokorny Attila, Vanyúr István

Hirdetés