2018. augusztus 20. - hétfő

Emilio Morandi & Swierkiewicz Róbert: Koegzisztencia

Kinyomtatom...
Helyszín: 
2B Galéria
Időpont: 
2010. február 24 - 2010. április 3

Emilio Morandi és Swierkiewicz Róbert közös kiállítással jelentkezik a 2B Galériában. A szerdai 18 órakor kezdődő megnyitón részt vesz Szkárosi Endre, Emilio és Franca Morandi, Dr. Kocsis László és Swierkiewicz Róbert.

Emilio Morandi ( 1940 ) olasz festő-, videó és perfomansz művész. Alapítója a vizuális kutatásokkal foglalkozó PULS/PLUS csoportnak, munkatársa a maastrichi V.E.C. hangarchívumnak, 1979 óta aktív résztvevője a nemzetközi mail art mozgalomnak. Alapítója és igazgatója az Artestudio Galériának ( Ponte Nossa – Bergamo ). Video műveivel, installációival 1983 óta szerepel nemzetközi kiállításokon, többször volt résztvevője a Velencei Biennálénak. 2003-ban az 50. Velencei Biennálén Brain Academy Apartment projektjével mint performansz művész és mint kurátor is képviselte hazáját.

Emilio Morandi és Swierkiewicz Róbert barátsága és munkakapcsolata 1982-ban kezdődött, több mail art projektet hoztak létre együtt így pl. 1982-ben a Vitorlásokat, 1985-ben a Hajat. 1990-ben közös performanszt adtak elő Bergamóban Gondolkodó gyomor címmel. Ötletét T.D. Suzuki előadása adta, akinek elmondása szerint egy konferencián felszólaló bennszülött afrikai törzs élénken tiltakozott az ott elhangzottakra – ugyanis a tudós pszichológusok agyunk döntő és vezető szerepéről beszéltek. A bennszülött törzs véleménye viszont az volt, hogy nem az agy, hanem a gyomor dönt az élet legtöbb területén!

Mostani kiállításunkon az akkori performansz dokumentációja, ezenkívül Morandi és Swierkiewicz új munkái lesznek bemutatva.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Benczúr Emese kiállítása a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

plakát

Feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás.

Vogue Italia

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.