2018. február 19. - hétfő

Emilio Morandi & Swierkiewicz Róbert: Koegzisztencia

Kinyomtatom...
Helyszín: 
2B Galéria
Időpont: 
2010. február 24 - 2010. április 3

Emilio Morandi és Swierkiewicz Róbert közös kiállítással jelentkezik a 2B Galériában. A szerdai 18 órakor kezdődő megnyitón részt vesz Szkárosi Endre, Emilio és Franca Morandi, Dr. Kocsis László és Swierkiewicz Róbert.

Emilio Morandi ( 1940 ) olasz festő-, videó és perfomansz művész. Alapítója a vizuális kutatásokkal foglalkozó PULS/PLUS csoportnak, munkatársa a maastrichi V.E.C. hangarchívumnak, 1979 óta aktív résztvevője a nemzetközi mail art mozgalomnak. Alapítója és igazgatója az Artestudio Galériának ( Ponte Nossa – Bergamo ). Video műveivel, installációival 1983 óta szerepel nemzetközi kiállításokon, többször volt résztvevője a Velencei Biennálénak. 2003-ban az 50. Velencei Biennálén Brain Academy Apartment projektjével mint performansz művész és mint kurátor is képviselte hazáját.

Emilio Morandi és Swierkiewicz Róbert barátsága és munkakapcsolata 1982-ban kezdődött, több mail art projektet hoztak létre együtt így pl. 1982-ben a Vitorlásokat, 1985-ben a Hajat. 1990-ben közös performanszt adtak elő Bergamóban Gondolkodó gyomor címmel. Ötletét T.D. Suzuki előadása adta, akinek elmondása szerint egy konferencián felszólaló bennszülött afrikai törzs élénken tiltakozott az ott elhangzottakra – ugyanis a tudós pszichológusok agyunk döntő és vezető szerepéről beszéltek. A bennszülött törzs véleménye viszont az volt, hogy nem az agy, hanem a gyomor dönt az élet legtöbb területén!

Mostani kiállításunkon az akkori performansz dokumentációja, ezenkívül Morandi és Swierkiewicz új munkái lesznek bemutatva.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.