Sara Goodman kiállítása

Időpont: 
2010. február 20 - szombat (Egész nap) - 2010. március 5 - péntek (Egész nap)

Sara Goodman február 20-án 11 órakor nyíló kiállítása igazi különlegességet kínál a képregények és szín gazdag művészetek rajongóinak egyaránt. Egy kortalan tárlat, nagyon modern megközelítéssel.

Sara Goodman amerikai költő és vizuális tervező, 4 éves kora óta rajzol képregényeket, kedvenc figuráit mára rejtett üzenetekkel ruházta fel, egészen szürrealista formákban, pózokban ábrázolva őket. Külön kis világ az övé: figurái absztraktak, furcsák és viccesek, azonban ugyanazon dolgok foglalkoztatják őket, mint bárkit: család, küzdelem, hatalom és alárendeltség, a titkok.

Figurái nagyon hasonlítanak napjaink divatos rajzfilmjeinek szereplőihez, „sárga fejű szörnyeihez” és ezt Sarah Goodman örömmel vállalja. Kifejezésmódja emlékeztet az 5. és 6. osztályos általános iskolások rajzaihoz. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek közel éreznék magukhoz képeit és szívesen hazavinnék őket. A felnőttekre ez már kevésbé igaz Magyarországon, többségüknek sajnos másként jár az agya. A nevelés során szépen lassan elrontjuk a gyerekeket és ez a jövőben csak rosszabb lesz, mert a művészetoktatást szinte teljesen háttérbe szorították iskoláinkban. Sarah Goodman tipikusan amerikai művész, szabad és tehetséges. Nagyon aktuálisak és izgalmasak képei, amelyek jól harmonizálnak a médiából jövő információáradattal.

Hirdetés