"Életfa - Made in Now" fesztivál

Helyszín: 
Időpont: 
2010. március 17. 0:00 - szerda - 2010. március 19. 0:00 - péntek

Az „Életfa - Made in Now” háromnapos művészeti fesztivál célja, hogy a 21. századi művészet több ágát összekapcsolja és bemutassa egyedi és rendhagyó módon, exkluzív környezetben.

A háromnapos fesztivál központi eseménye a Contre-Jour című egyedi koncepciójú, különleges látványvilágokat megjelenítő, zseniális divatfotó-kiállítás. A fotográfus, Krasznai Zoltán hat prominens divattervező kollekcióját fotózta meg az Operaház hat balettművésznőjét kérve fel modellként. A fotósorozatok mindegyike különböző technikával készült bravúr.
Kivételes attrakció, hogy az egyik fotósorozat a rendkívül sikeres Kati Stern - Venexiana magyar származású New York-i divatkreátor legfrissebb kollekciójának darabjait mutatja be Keveházi Krisztinán, az Operaház balettművészén. Kati, aki többek között a Szex és New York szereplőinek öltözékét tervezte, különösen sokra értékeli Krasznai Zoltán munkáit, így meghívására egyenesen a New York-i Fashion Weekről érkezik hozzánk.

2010. március 3. 10:48 - 'Életfa - Made in Now' fesztivál ©'Életfa - Made in Now' fesztivál

A megnyitó estet az Operaház két szólótáncosa, Bajári Levente és Pazári Krisztina „Életfa” c. táncprodukciója nyitja meg.
Ezután Németh Anikó, a Manier Haute Couture Salon lehengerlően eredeti és eredményes öltözéktervezője mutatja be „Fénytörés” c. 2010 tavaszi-nyári kollekcióját. Kreációi elemeinek nélkülözhetetlen építőköve a fény. Általa válik teljessé a színek tobzódása, a sziluettek dinamizmusa, a transzparencia életet lehel az anyagokba és finom sejtéssel engedi láttatni az alakot, a rétegek önálló életre kelnek, majd összegződve új minőséget alkotnak.
A bemutatót követően Krasznai Zoltán kiállítását Alexander Brody, világhírű reklámszakember, műgyűjtő, Bródy Sándor írónk unokája nyitja meg.

A március 17-i est záró produkciója Király Tamás divatpápa „A hölgy egy kissé bogaras” c. fashion show-ja zárja. A lenyűgöző kollekciót a művész a maga utánozhatatlan stílusában egy szál körömollóval készíti. A kreációkat Krasznai Zoltán fotózta a kiállításra, a fotózás anyagából készült „Egy Chanel-kiskosztüm rémálma” munkacímű world premier animációs filmet a show után vetítik le.
Az első nap méltó introitusa az elkövetkező két nap programjainak, ahol az
iparművészek és képzőművészek alkotói tevékenységét a „pillanat” határozza
meg és köti össze. „Most készült” - mondjuk mi, és tesszük cégérünkre,
hiszen mi írná le a legjobban azt, hogy mi a pillanatban és annak az
erejében hiszünk.

A második napon, március 18-án Urbán György festőművész “In the Upper Room” c. és egyéb új műveinek kiállítása nyílik meg Lukács Sándor színművész valamint Berkes Balázs jazzbőgős és zenésztársai közreműködésével.
A közel öt évtizedes alkotói pálya munkáiból összeállított anyag tiszteletet parancsoló, mégis emberközeli. A festőművész munkásságával megteremtett egy olyan életművet, amelyek értékei vitathatatlanok. Számos egyéb elismerés után 2004-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.
Urbán György performance-ban Szabó Erika színművésznő testét festi meg a színpadon.
A testfestő előadás után ÖKO-divatshow következik Reök Cecília és Varga Tímea divattervező iparművészek alkotásaival. A színpadon ecsetjével aktívan közreműködik a kiállítás festőművésze s jelen lesz Neszádeli Gyula origami-művész is.

Az Életfa Made In Now Művészeti Fesztivál záró napján, március 19-én Nyári Károly zongoraművész Sinatra-estjét láthatja a közönség. A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadóművész a műfaji határokon átlépve klasszikus, jazz, és pop zenei stílusokból merít. Nyári Károly zongoraművész Sinatra estje rendhagyó divat show-val fűszerezve (20:00 órától). A virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadóművész a műfaji határokon átlépve klasszikus, jazz és pop zenei stílusokból merít. A kifinomult improvizatív művész kreatív játékmódja, valamint karizmatikus egyénisége mindenkor betölti a koncerttermeket.

Hirdetés