2018. november 14. - szerda

Jamie Winchester koncert

Kinyomtatom...
Jegyár: 
2200 Ft
Időpont: 
2010. március 25. 19:30
Jamie Winchester, ének

Március 25-én, csütörtökön este 19.30-tól Jamie Winchester várja a zenekedvelőket az Óbudai Kulturális Központban.

Jamie Winchester, a közismert ír származású gitáros-énekes szóló pályájának elindítása igen az elért eredmények alapján igen jól sikerült: közel száz fellépés országszerte, közöttük az összes jelentős hazai zenei fesztiválon, klubokban, céges- és városi rendezvényeken, de a produkció jól szerepelt a Syma Csarnokban Gary Moore előzenekaraként vagy a 20 éves Tankcsapda meghívására a debreceni Főnix Csarnokban is. Eközben az ősszel megjelent „The Cracks are Showing” c. album kapcsán felléphetett a Fábry Show-ban is, illetve számos rádióban hallhatók Jamie új dalai. Ezt a lemezt választotta a szakmai zsűri az év alternatív albumának a 2010-es Fonogram Gálán. A két évtizede hazánkban alkotó Jamie-ről köztudott, hogy mindig élvonalbeli projektek (Baba Yaga, Boom Boom, Tátrai Band, Koncz Zsuzsa, Ákos, Jamie-Robi, stb.) meghatározó egyénisége volt a háttérben, melyet a tavalyi év során is számos felkérés követett. Demjén Rózsi vagy Kovácsovics Fruzsina lemezére is írd dalokat, zenei rendezőként segítette Kardos-Horváth Jánost (ex-Kaukazus) első szólólemeze elkészítésében, kooperált az Anna & the Barbies zenekarral, vagy újra színpadra lépett a 20 éves Tátrai Banddel.

A 2009. október 1-jén megjelent albumot beharangozó első videoklip, és a hozzá tartozó dal (The Cracks are Showing – Látszanak a repedések) radikális változást jelentett: Jamie Winchester, aki számos rangos szerzői elismerés birtokosa (eMeRTON, Artisjus, Jakab Líra-díjak) úgy érezte, a hangos, olykor punkos gitártémáknak kell a hátukon vinniük a dalokat. A lemez Jamie és Moldvai Márk (ex-Neo, Mitsoura) közös munkája. A The Cracks are Showing című bemutatkozó album hangzását tekintve a Jamie Winchestertől megszokott élőhangszer-centrikus és a Moldvai Márktól ismert elektronikus világ keveréke. A különböző hangszerek, hangok és effektek organikusan illeszkednek egymáshoz, úgy, hogy a dalok mondanivalója kerüljön fókuszba.

Jamie Winchester, énekJamie Winchester, ének

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.