2018. február 18. - vasárnap

Varsovia Creativa fotókiállítás

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Lengyel Intézet
Időpont: 
2010. március 25 - 2010. április 29

A Varsovia Creativa című kiállítás anyagát a „Varsó. Európa Kulturális Fővárosa” címen meghirdetett pályázatra beérkezett legjobb pályamunkák alkotják; készítői varsói lakosok.

Varsó városa saját lakosai által választott jelszavakat és fotókat használt az Európa Kulturális Fővárosa 2016 kampány során. (Annak elbírálása, hogy mely lengyel város nyeri el ezt a címet 2011-ben lesz.) Mindezt két versenykiírás előzte meg, amelyek során Varsó lakói először kiválaszthatták a városukat népszerűsítő jelmondatot: „Varsó. Mindenkinek útba esik.”, amely találóan adja vissza a főváros karakterét, hogy mindenkit szívesen lát és befogad. Varsó olyan város, ahol a mindennapokban is érezhető az optimizmus és a pozitív energia, egy változásokra nyitott európai nagyváros, ahol kiváló művészek, alkotók és a kultúra alakítói élnek együtt, de amely magához vonzza az álmaikat megvalósítani vágyókat is Lengyelország egész területéről. A második versenykiírásban varsói fotók beküldésére invitálták a lakosokat. A Varsó sokszínűségét, változatosságát bemutató több ezer fotó közül a legérdekesebbeket tekintheti meg az érdeklődő a jelen kiállításon.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.

Sörcsapolás

Sörcsapolás és űrtechnológia?