Kép keréken

Időpont: 
2010. április 6. 0:00 - kedd

Weiler Péter grafikusművész rendhagyó ötlettel kereste meg a Hajtás Pajtás biciklisfutár vállalkozást. Elvis Budapesten című most megjelenő képeslap és poszter kollekciójából a futárok hátán szeretne kiállítást rendezni.

„Mindig néztem a Budapest utcáin kitartóan bicikliző futárokat, akik nagy narancssárga zsákkal a hátukon kézbesítik a csomagokat. Az jutott eszembe, hogy milyen izgalmas lenne, ha a hátukon kiállíthatnék. Naponta sok száz emberrel találkoznak, és sok ezren látják őket a pedált tekerve, a segítségükkel egy mozgó és élő galériát hoznánk létre.” – nyilatkozta Weiler Péter

Az Elvis Budapesten képeslapok és poszterek a Százszorkép kiadó gondozásában jelennek meg. A kiadó életében ez az első, hogy magyar képzőművész lehetőséget kap, hogy önálló képsorozattal országos terjesztéssel bemutatkozzon. A kilenc különböző képeslap az idén 75 éves Elvis Presley képzeletbeli budapesti látogatását eleveníti meg. Ismert helyszíneken, mint a Citadella, az Erzsébet híd, az Állatkert bejárata vagy a Moszkva tér, Elvis modellt áll egy egészen abszurd hangulatot teremtve.A Kép keréken nem csak egy kiállítás mottója, hanem egy jótékonysági kezdeményezés is. Már szinte hagyomány, hogy Weiler Péter kiállításai révén igyekszik közhasznú alapítványoknak segíteni. 2009-ben a Menhely Alapítványt támogatta a Képet kenyérért akcióval, hajléktalanok kaptak Weiler reprodukciókat, hogy azokat saját hasznukra értékesítsék Budapesten.

Az idei kedvezményezett a Látó-Tér kiemelten közhasznú alapítvány, akik a vakok segítésén dolgoznak. Az Elvis Budapesten poszterek első sorszámozott és dedikált példányait árverezik el a Vaterán. A teljes bevételt a Látó-tér kapja meg az úgynevezett „tandem” program támogatására. A „tandem” program keretében látó emberek visznek biciklizni vakokat, így megismertetve őket a két kerék örömeivel. Ők azok, akik a képzőművészetet nem élvezhetik, de a tandem program keretében a biciklizés nyújtotta sport és szabadságélményben részesülhetnek. A jótékonysági árverésre április végén kerül sor a www.vatera.hu oldalon.

Hirdetés