2018. október 23. - kedd

Kép keréken

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. április 6
Weiler Péter: Szabadságszobor & Elvis

Weiler Péter grafikusművész rendhagyó ötlettel kereste meg a Hajtás Pajtás biciklisfutár vállalkozást. Elvis Budapesten című most megjelenő képeslap és poszter kollekciójából a futárok hátán szeretne kiállítást rendezni.

„Mindig néztem a Budapest utcáin kitartóan bicikliző futárokat, akik nagy narancssárga zsákkal a hátukon kézbesítik a csomagokat. Az jutott eszembe, hogy milyen izgalmas lenne, ha a hátukon kiállíthatnék. Naponta sok száz emberrel találkoznak, és sok ezren látják őket a pedált tekerve, a segítségükkel egy mozgó és élő galériát hoznánk létre.” – nyilatkozta Weiler Péter

Az Elvis Budapesten képeslapok és poszterek a Százszorkép kiadó gondozásában jelennek meg. A kiadó életében ez az első, hogy magyar képzőművész lehetőséget kap, hogy önálló képsorozattal országos terjesztéssel bemutatkozzon. A kilenc különböző képeslap az idén 75 éves Elvis Presley képzeletbeli budapesti látogatását eleveníti meg. Ismert helyszíneken, mint a Citadella, az Erzsébet híd, az Állatkert bejárata vagy a Moszkva tér, Elvis modellt áll egy egészen abszurd hangulatot teremtve.

Weiler Péter: Szabadságszobor & ElvisWeiler Péter: Szabadságszobor & Elvis

A Kép keréken nem csak egy kiállítás mottója, hanem egy jótékonysági kezdeményezés is. Már szinte hagyomány, hogy Weiler Péter kiállításai révén igyekszik közhasznú alapítványoknak segíteni. 2009-ben a Menhely Alapítványt támogatta a Képet kenyérért akcióval, hajléktalanok kaptak Weiler reprodukciókat, hogy azokat saját hasznukra értékesítsék Budapesten.

Az idei kedvezményezett a Látó-Tér kiemelten közhasznú alapítvány, akik a vakok segítésén dolgoznak. Az Elvis Budapesten poszterek első sorszámozott és dedikált példányait árverezik el a Vaterán. A teljes bevételt a Látó-tér kapja meg az úgynevezett „tandem” program támogatására. A „tandem” program keretében látó emberek visznek biciklizni vakokat, így megismertetve őket a két kerék örömeivel. Ők azok, akik a képzőművészetet nem élvezhetik, de a tandem program keretében a biciklizés nyújtotta sport és szabadságélményben részesülhetnek. A jótékonysági árverésre április végén kerül sor a www.vatera.hu oldalon.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

részlet a kiállításból

KOGART kiállítás a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

plakát

A Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár és a tranzit.hu közös kiállítása.

 Impossible_Anna Horcinova

A kiállítás a European Month of Photogaphy és a Fotóhónap2018 programsorozat része.