2018. november 18. - vasárnap

FISE Estek: Dr. Holló Szilvia Andrea

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2010. április 13. 18:00

Új rendezvénysorozat indul FISE Estek címmel, melyen a kortárs iparművészet aktuális problémáiról beszélgetnek meghívott szakemberek, művészek és az érdeklődő közönség.

Az első előadás vendége Dr. Holló Szilvia Andrea, az MTA VEAB Kézművesipar-történeti Munkabizottságának titkára, a Kincses Belváros, helytörténeti egyesület képviseletében.
Téma a FISE szűkebb otthona, a Belváros építészeti és iparművészeti emlékei értékei.

A mai magyar design számára fontos elméleti, gyakorlati kérdéseket járják körül, a gyakorló művészek számára új szempontokat kínálnak ahhoz, hogy helyzetüket, lehetőségeiket pontosabban lássák, magukat el tudják helyezni a kultúra, az alkotóművészet és a gyakorlati munka világában.

Következő előadások:

  • Zalavári József, Ferenczy-díjas tervezőművész (BME): Quo vadis (eco)design?
  • Beke László, az MTA Művészettörténeti Intézet Igazgatója: Művészet-e a design?
  • Tamás Pál, az MTA Szociológiai Intézet Igazgatója: Design és társadalom

További előadók lesznek:
Szentpéteri Márton, tanszékvezető (MOME), Réz András, esztéta, Lelkes Péter design-teoretikus (BME), Szentpéteri Tibor, NYME-AMI, Schrammel Imre Kossuth-díjas kerámikusművész, Csenkey Éva művészettörténész, Winkler Barnabás építész, gyűjtő, Pohárnok Mihály ny. egyetemi tanár, a Design Center vezetője

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.