2018. július 18. - szerda

FISE Estek: Dr. Holló Szilvia Andrea

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2010. április 13. 18:00

Új rendezvénysorozat indul FISE Estek címmel, melyen a kortárs iparművészet aktuális problémáiról beszélgetnek meghívott szakemberek, művészek és az érdeklődő közönség.

Az első előadás vendége Dr. Holló Szilvia Andrea, az MTA VEAB Kézművesipar-történeti Munkabizottságának titkára, a Kincses Belváros, helytörténeti egyesület képviseletében.
Téma a FISE szűkebb otthona, a Belváros építészeti és iparművészeti emlékei értékei.

A mai magyar design számára fontos elméleti, gyakorlati kérdéseket járják körül, a gyakorló művészek számára új szempontokat kínálnak ahhoz, hogy helyzetüket, lehetőségeiket pontosabban lássák, magukat el tudják helyezni a kultúra, az alkotóművészet és a gyakorlati munka világában.

Következő előadások:

  • Zalavári József, Ferenczy-díjas tervezőművész (BME): Quo vadis (eco)design?
  • Beke László, az MTA Művészettörténeti Intézet Igazgatója: Művészet-e a design?
  • Tamás Pál, az MTA Szociológiai Intézet Igazgatója: Design és társadalom

További előadók lesznek:
Szentpéteri Márton, tanszékvezető (MOME), Réz András, esztéta, Lelkes Péter design-teoretikus (BME), Szentpéteri Tibor, NYME-AMI, Schrammel Imre Kossuth-díjas kerámikusművész, Csenkey Éva művészettörténész, Winkler Barnabás építész, gyűjtő, Pohárnok Mihály ny. egyetemi tanár, a Design Center vezetője

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

fotó Éder Vera

Florian Zeller: A kulisszák mögött - 2018. július 18. 20.30 (esőnap: július 19.)

Cindarella jelenet

Az ExperiDance legújabb szuperprodukciója a Cinderella 2018. július 21-én a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán látható.