Critical Mass Budapest 2010

Időpont: 
2010. április 24. 0:00 - szombat

Április 24-én, szombaton, a Föld Napja alkalmából újra megrendezésre kerül a Critical Mass Budapest kerékpáros felvonulás. Az eddig is több tízezer fős demonstráció idén akár minden eddiginél nagyobb lehet.

A rendezvény célja a mindennapos kerékpáros közlekedés népszerűsítése, és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek kiharcolása.

A felvonulás 15 órakor indul a Roosevelt térről. Hossza 11 km. A menet átlagsebessége 10-12 km/h. Várható zárás: 17:30 Városliget

Útvonala: Roosevelt tér - Lánchíd - Alagút - Attila út - Krisztina körút - Erzsébet híd - pesti alsó rakpart - Kossuth tér - Alkotmány u. - Szemere u. - Körút - Oktogon - Andrássy út - Városliget

Közlekedési korlátozások:
A felvonulás lezárt útszakaszokon, rendőri felvezetéssel, és kísérettel zajlik.
Teljes útlezárás várható 15 órától 17 óráig a pesti alsó rakpartokon, az Attila úton, Krisztina körúton, az Alagútban, a Lánchídon Részleges, egy irányban történő útlezárás lesz az Erzsébet hídon Buda felé, a körúton a Margit híd és Oktogon, az Andrássy úton az Oktogon és Hősök tere között.

Javasolt kerülő útvonalak autóval:
Észak - dél: Alkotás út, budai alsó rakpart, Bajcsy Zsilinszky út és Múzeum körút, Hungária körút Kelet - nyugat: Árpád híd, Szabadság híd, Petőfi híd, Lágymányosi híd, az Erzsébet híd viszont csak budai irányban
A tömegközlekedési eszközök közül a metrót, és a villamosokat ajánlott használni, de buszok közül is csak a Lánchidat és Erzsébet hidat érintő járatok állnak le, vagy járnak kerülőúton.A rendezők a felvonulás előtti napokban külön sajtóközleménnyel és online térképpel segítik majd a közlekedők útvonaltervezését.

Idén is csatlakozik a kerékpáros kritikus tömeghez a Critical Moms - a városban gyalogosan közlekedő kisgyermekes családok (babakocsisok, hordozókendősök, kengurusok) tömege.
Ők is egy élhetőbb város reményében demonstrálnak a járhatatlan utak, a városi közlekedési infrastruktúra hiányosságai és a mértéktelen légszennyezettség ellen.

A gyalogosok, kisgyermekesek április 24-én, szombaton, 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16:00-kor ők is elindulnak a lezárt Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba. Itt a biciklistákkal együtt 17:30-kor lesz babakocsi/baba emelés.

Hozzászólások (1)

  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    oojessz

    ápr. 17, 2010

Hirdetés