2018. november 18. - vasárnap

Képes mesék – mesés képek

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Szentendrei Képtár
Időpont: 
2010. május 7 - 2010. július 4

2010. május 7-én, pénteken 17 órakor Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező, művelődéstörténész és illusztrátor nyitja meg az Andersen-díjas Rényi Krisztina Képes mesék – mesés képek című kiállítását.

A kiállításon megelevenednek előttünk a népmese hősök; az ismert Sárkánymese jóságos sárkányai és nem utolsó sorban a Félőlény alakjai.

A gyerekek számára hétvégenként kézműves foglalkozásokat, hangszerbemutatókat tartanak és az illusztrációkon keresztül bevezetik őket a mesék csodálatos világába.

Kapcsolódó programok Szentendrén:

 • Mesedélután
  2010. május 9-én vasárnap 16.30-órakor mesét mond Papp Kornélia és Kertész József előadóművész, utána kézműves foglalkozás
 • Múzeumok Éjszakája
  2010. június 19-én, szombaton 16.30 órától
  Szigeti Ildikó óvónő, mesemondó mesél a kicsiknek és nagyoknak, utána kézműves foglalkozás
 • Gyereknap
  2010. május 29-én, szombaton a városi gyermeknapi rendezvényhez kapcsolódóan egész napos képkereső játék a mesekiállításban
  A gyermeknapon ’Fenyő-Csillag’ együttes ad koncertet.
Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.