Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Jegyár: 
1000 Ft - 2900 Ft
Időpont: 
2010. augusztus 13. 0:00 - péntek - 2010. augusztus 20. 0:00 - péntek

Fanatikus zenerajongók lepik el augusztusban a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál helyszíneit. A klasszikus zene szerelmesei, az ősbemutatók kedvelői, az exkluzív koncertek rajongói és az együtt zenélés örömét keresők bőven találnak maguknak „hallgatni valót”.

Az egész család is válogathat a színes programokból: a zenei csemegék mellé a Fesztivál-vásár, a gyermektáborok, a családi programok, a gasztronómiai bemutatók és a környék turisztikai látványosságai is megannyi élményt nyújtanak a városba látogatóknak.

A fesztivál gerincét a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek alkotják. A műsor összeállításakor kiemelten figyeltek arra, hogy a fiatalok és a „kezdő” komolyzene hallgatók számára is szerethető legyen a program. Évről évre a legnagyobb sztárok fognak fellépni, idén például Joshua Bell (USA) hegedűművész.

A gazdag programkínálat részletesen megtalálható a fesztivál honlapján: www.kaposfest.hu.

Egy kis ízelítő az egyéb kínálatból:

 • Az Ősbemutatók Fesztiválja új élményekkel kápráztatja el a zene szerelmeseit. Esténként fél 10-től mutatja be erre a fesztiválra készült műsorát Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Gál Csaba „Boogie”, Nagy László Gitano.
 • Az Első Nemzetközi Jam-Session Találkozón esténként 11 órától együtt zenél a közönségből jelentkezőkkel Charlie, a United, Tóth Vera és Gabi, Somló Tamás, Ferenczi György, Falusi Mariann, Bársony Bálint és Némo.
 • Kulka János exkluzív koncertjével örvendezteti meg a közönséget. A fesztiválon mutatja be március végén megjelent új lemezének anyagát, összesen hat estén át, fél 10-es kezdéssel.

Klasszikus zenei koncertek:

 • AUGUSZTUS 14. SZOMBAT, 19:00 /Református Templom Kossuth Lajos u. 23./
  Antonín Dvorák: A-dúr Zongoraötös, Op. 81 (Rados Ferenc – zongora, Joshua Bell, Kelemen Barnabás – hegedű, Kokas Katalin – mélyhegedű, Kokas Dóra – gordonka)
 • AUGUSZTUS 15. VASÁRNAP, 11:00/Szivárvány Zeneház, Noszlopy Gáspár u. 5-7./
  Kurtág György: Eredeti művek és átdolgozások négy kézre, két zongorára (Kocsis Zoltán, Rados Ferenc – zongora, Mácsai Pál – színművész)
 • AUGUSZTUS 17. KEDD, 11:00 /Szivárvány Zeneház Noszlopy Gáspár u. 5-7./
  Franz Schubert: A-Dúr, „Pisztráng” Zongoraötös, D 667 (José Gallardo – zongora,
  Pekka Kuusisto – hegedű, Teng Li – mélyhegedű, Nicolas Altstaedt – gordonka, Knut Erik Sundquist – nagybőgő)
 • AUGUSZTUS 17. KEDD, 19:00 /Református Templom Kossuth Lajos u. 23./
  Johannes Brahms: Dalok (Wierdl Eszter – ének, Kocsis Zoltán – zongora, Hegedűs D. Géza – színművész)
 • AUGUSZTUS 19. CSÜTÖRTÖK, 11:00 /Szivárvány Zeneház Noszlopy Gáspár u. 5-7./ Johannes Brahms: h-moll Klarinétötös, Op. 115 (Martin Fröst – klarinét, Pekka Kuusisto, Mikhail Ovrutsky – hegedű, Maxim Rysanov – mélyhegedű, Nicolas Altstaedt – gordonka)
 • AUGUSZTUS 20. PÉNTEK, 23:00 /Református Templom Kossuth Lajos u. 23./
  Záróhangverseny: Arnold Schönberg: Megdicsőült Éj, Op. 4 (Kelemen Barnabás, Mikhail Ovrutsky – hegedű, Kokas Katalin, Teng Li – mélyhegedű, Nicolas Altstaedt, Kokas Dóra – gordonka, Balla Eszter – színművésznő)

 

Hirdetés