2018. szeptember 18. - kedd

81. Ünnepi Könyvhét és 9. Gyermekkönyvnapok

Időpont: 
2010. június 3 - 2010. június 7

Aki szereti a könyveket, az biztosan most is várja a Könyvhetet. Várja a dedikálási lehetőségeket.

Lehetne ezt is, azt is írni, de mivel van egy felület, amelyet ennek az eseménynek kapcsán hoztak létre, én azt ajánlom (http://www.unnepikonyvhet.hu/index3.html). Lehet rajta programokat, eseményeket böngészni budapesti és vidéki helyek után keresgélni.
Röviden magáról a rendezvényről pár szó – a már hivatkozott oldalról kimásolva:
„1927 pünkösd vasárnapján a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete miskolci közgyűlésén a Literatura c. irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza, a talán utolsó polihisztor egy kompletten kidolgozott javaslattal állt elő, amelynek lényege az volt, hogy a magyar irodalom, a magyar könyv népszerűsítése érdekében évenként az ország minden településén egyidőben könyvnapokat kell rendezni. Ahogy a mindenre kiterjedő javaslatban fogalmazott: „Az évnek egyik napján (…) az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely (…) az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában”.
A könyvhétre, s a rendezvényhez immáron kilenc éve szervesen kapcsolódó Gyermekkönyvnapokra közel 400 könyvheti újdonság jelenik meg. „

A Könyvhét egyik nagy lehetősége, hogy ilyenkor sok szerző megjelenik a nyilvánosság előtt, vannak beszélgetések, s ami még gyakoribb, dedikálások. A dedikálások értéke az évek múlásával egyre nő – mármint a dedikált könyv értéke – jó orral, jó megérzéssel és természetesen hozzáértéssel később „kincseket érő” aláírásokra tehetünk szert.
Tehát mindenkinek ajánlom, hogy kedvenc könyvét tegye még értékesebbé, gyűjtsön bele egy autogramot!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Már negyedik napja teltházas vetítésekkel dübörög a 15. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál.

plakát

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre.

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.