2018. április 21. - szombat

81. Ünnepi Könyvhét és 9. Gyermekkönyvnapok

Időpont: 
2010. június 3 - 2010. június 7

Aki szereti a könyveket, az biztosan most is várja a Könyvhetet. Várja a dedikálási lehetőségeket.

Lehetne ezt is, azt is írni, de mivel van egy felület, amelyet ennek az eseménynek kapcsán hoztak létre, én azt ajánlom (http://www.unnepikonyvhet.hu/index3.html). Lehet rajta programokat, eseményeket böngészni budapesti és vidéki helyek után keresgélni.
Röviden magáról a rendezvényről pár szó – a már hivatkozott oldalról kimásolva:
„1927 pünkösd vasárnapján a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete miskolci közgyűlésén a Literatura c. irodalmi folyóirat főszerkesztője, Supka Géza, a talán utolsó polihisztor egy kompletten kidolgozott javaslattal állt elő, amelynek lényege az volt, hogy a magyar irodalom, a magyar könyv népszerűsítése érdekében évenként az ország minden településén egyidőben könyvnapokat kell rendezni. Ahogy a mindenre kiterjedő javaslatban fogalmazott: „Az évnek egyik napján (…) az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely (…) az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában”.
A könyvhétre, s a rendezvényhez immáron kilenc éve szervesen kapcsolódó Gyermekkönyvnapokra közel 400 könyvheti újdonság jelenik meg. „

A Könyvhét egyik nagy lehetősége, hogy ilyenkor sok szerző megjelenik a nyilvánosság előtt, vannak beszélgetések, s ami még gyakoribb, dedikálások. A dedikálások értéke az évek múlásával egyre nő – mármint a dedikált könyv értéke – jó orral, jó megérzéssel és természetesen hozzáértéssel később „kincseket érő” aláírásokra tehetünk szert.
Tehát mindenkinek ajánlom, hogy kedvenc könyvét tegye még értékesebbé, gyűjtsön bele egy autogramot!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.

Jazzanova Live feat. Paul Randolph

Az elmúlt évek során egyre szélesebb zenei spektrumot ölel fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálata, így nem meglepő, hogy idén is a könnyűzene és elektronikus zene legkiválóbbjai adják egymásnak a színpadot.

plakát

Miskolc-Diósgyőr 2018. április 11–14.