2018. szeptember 20. - csütörtök

18. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. július 1 - 2010. július 4
Jethro Tull, együttes

Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy a pusztán csak óvatosan kíváncsiskodókat. A tizennyolcadik Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró és új vendégeknek.

A korábbi évek bizonyították, hogy a jó zene, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket – ezen belül családokat – vonzanak a rendezvényre, baráti egységbe forrasztanak évente csak egyszer találkozó idegeneket, akik aztán bluesbarátként válnak el a fesztivál végén.

Idén is több nagyszerű produkciót láthat a közönség. A bluestól a jazzig vagy pontosabban az idei Fesztivál kronológiájához igazodva a jazztől a bluesig mindenki megtalálhatja kedvenc stílusát, azon belül is a műfaj egy-egy specifikus irányzatát. A tizennyolcadik évébe lépő, az emberi életkorban nagykorúnak számító Gastroblues Fesztiválon jeles, nemzetközileg elismert és magasan jegyzett előadókkal találkozhatunk: Popa Chubby, Kellie Rucker (USA), Roger Chapman & Short Lists, Ken Hensley & Live Fire, Jethro Tull (UK), Texas Flood (SRB). A magyar elõadók közül: Benkó Dixieland Band, Berki Tamás Band, HársHegy Band, Keresztes Ildikó Band, Pribojszki Mátyás Band és a Kormorán együttes.

Jethro Tull, együttesJethro Tull, együttes

A hagyományos templomi koncertek szombat délelőtt a szokásos helyszínen lesznek megtartva. Fellépnek Ken Hensley, Kellie Rucker, Kormorán, HársHegy Band, Pribojszki Mátyás és Varga János.

A Fesztivál ezúttal úgynevezett nulladik nappal indul az ESZI Sportcsarnokban. A Fesztivál történetéből a dixieland műfaj eddig hiányzott, így ezen a csütörtöki napon a jazz zenészeké lesz a főszerep.

A főzőversenyek a szokásos módon vasárnap kora délelőtt indulnak. A közönség kóstolójeggyel szavazhat. A borral készült ételek kategóriájában az elmúlt évi tizenhetedik fesztiválon 149 fajta étellel rekordot állítottak fel.

A Borbarát Találkozón a történelmi borvidékek borászai (Eszterbauer, Légli, Takler, Tiffán és mások) személyesen mutatják be boraikat, és vendégül látnak határon túli magyar borászokat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Fotó Szigetváry Zsolt

Hatalmas sikerrel zárult a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jótékonysági Borárverése.

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Már negyedik napja teltházas vetítésekkel dübörög a 15. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál.

plakát

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre.