2018. április 24. - kedd

18. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. július 1 - 2010. július 4
Jethro Tull, együttes

Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy a pusztán csak óvatosan kíváncsiskodókat. A tizennyolcadik Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró és új vendégeknek.

A korábbi évek bizonyították, hogy a jó zene, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket – ezen belül családokat – vonzanak a rendezvényre, baráti egységbe forrasztanak évente csak egyszer találkozó idegeneket, akik aztán bluesbarátként válnak el a fesztivál végén.

Idén is több nagyszerű produkciót láthat a közönség. A bluestól a jazzig vagy pontosabban az idei Fesztivál kronológiájához igazodva a jazztől a bluesig mindenki megtalálhatja kedvenc stílusát, azon belül is a műfaj egy-egy specifikus irányzatát. A tizennyolcadik évébe lépő, az emberi életkorban nagykorúnak számító Gastroblues Fesztiválon jeles, nemzetközileg elismert és magasan jegyzett előadókkal találkozhatunk: Popa Chubby, Kellie Rucker (USA), Roger Chapman & Short Lists, Ken Hensley & Live Fire, Jethro Tull (UK), Texas Flood (SRB). A magyar elõadók közül: Benkó Dixieland Band, Berki Tamás Band, HársHegy Band, Keresztes Ildikó Band, Pribojszki Mátyás Band és a Kormorán együttes.

Jethro Tull, együttesJethro Tull, együttes

A hagyományos templomi koncertek szombat délelőtt a szokásos helyszínen lesznek megtartva. Fellépnek Ken Hensley, Kellie Rucker, Kormorán, HársHegy Band, Pribojszki Mátyás és Varga János.

A Fesztivál ezúttal úgynevezett nulladik nappal indul az ESZI Sportcsarnokban. A Fesztivál történetéből a dixieland műfaj eddig hiányzott, így ezen a csütörtöki napon a jazz zenészeké lesz a főszerep.

A főzőversenyek a szokásos módon vasárnap kora délelőtt indulnak. A közönség kóstolójeggyel szavazhat. A borral készült ételek kategóriájában az elmúlt évi tizenhetedik fesztiválon 149 fajta étellel rekordot állítottak fel.

A Borbarát Találkozón a történelmi borvidékek borászai (Eszterbauer, Légli, Takler, Tiffán és mások) személyesen mutatják be boraikat, és vendégül látnak határon túli magyar borászokat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

kóstolás

Jól teljesített Badacsony a New Yorkban.

Dublin Craft Beer Cup 2018

Rangos elismerést kapott számos hazai kisüzemi sör Írország legnagyobb kézműves sör fesztiválján.

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.