2018. szeptember 18. - kedd

Egy modern klasszicista – báró Hatvany Ferenc

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. június 26 - 2010. október 1

Egy modern klasszicista – báró Hatvany Ferenc címmel látható június 26-tól Hatvanban a Hatvany Lajos Múzeumban a Magyar Nemzeti Galéria és a Hatvany Múzeum közös kiállítása.

Báró Hatvany Ferenc (1881–1958) műgyűjtő és festőművész kiállítása június 25-től október 1-ig látható Hatvanban a Hatvany Lajos Múzeumban. A festő testvéréről elnevezett, idén 40 éves múzeum évfordulója alkalmából rendezett kiállítás lehetőséget teremt arra, hogy átfogó képet rajzoljunk a két világháború között rendszeresen kiállító, a kritikusok által számon tartott művész pályájáról. A francia klasszicista és impresszionista festészet bűvöletében élő, saját festészetét is e minták, illetve Cézanne eredményei alapján kialakító művész pályáját egy színes, tanulmányi katalógus dolgozza fel. A Magyar Nemzeti Galéria mintegy 40 művet (festményt és grafikát) kölcsönöz a kiállításra, amelyben helyet kapnak a 2007-ben magántulajdonból részben a hatvani múzeumnak, részben a Magyar Nemzeti Galériának ajándékozott művek is.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Bukta Norbert kiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

plakát

A kiállítást szeptember 16-án, 16 órakor Szoboszlai János - tanszékvezető egyetemi docens, MKE, Képzőművészet-elmélet Tanszék - nyitja meg.