2018. február 18. - vasárnap

Lipovszky-Drescher Mária: Összkép

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2010. június 29 - 2010. július 17

2010. június 29-én kedden, 18 órakor Lipovszkyné Molnár Zsuzsanna nyitja meg Lipovszky-Drescher Mária keramikusművész Összkép című kiállítását a FISE Galériában.

Lipovszky-Drescher Mária kerámiában a grafikus képi elemek játszanak szerepet. Játék a színekkel formákkal a képmezőkön átfutó grafikával. Általában szabályos, négyzetes felületeket sorol egymás mellé amelyeket maga a grafika köt össze. Már illusztrációs munkáin, bélyegtervein is megjelent ez a fajta grafikai játék, ahol az egymás mellé sorolt képek összessége adott ki egy-egy képi világot, ahol bár a képek önállóan is egy egészet alkottak de valódi teljességük egymás mellé sorolásukkal tárult a szemlélő elé. Bár a kerámia talán sokkal inkább plasztikus műfajnak van elkönyvelve, a színtestekkel, mázzal, hőfokkal való játék, a papírporcelán adta lehetőségek olyan eszközök melyek semmi mással nem pótolhatók és amelyek olyan izgalmas festői felületek létrehozására alkalmasak ahol nagy szerepe van a véletlen játékának is.

Lipovszky-Drescher Mária: Összkép

Maguk a képek nemcsak egymás mellé sorolva illetve nem csak önmagukban adnak egy egészet hanem szimbolikus értelemben is. Mint ahogy minden ember más-más személyiség, úgy egy-egy kép önmaga teljességében is egy külön világ. Mégis, ahogy a képmezők egymás mellett adnak egy még teljesebb képet úgy a személy is közösségben válhat egy másfajta nagyobb egésszé. Ha úgy tetszik ez egy olyan műalkotás, amely országhatárokon át is kifejezheti egy-egy csoport összetartozását.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.

Sörcsapolás

Sörcsapolás és űrtechnológia?