2018. november 15. - csütörtök

Michael Perlick: Magyarország és Európa színek és fények bódulatában

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. július 2 - 2010. július 18

2010. július 2-án, pénteken 18.00 órakor Szepes Hédi művészettörténész nyitja meg Michael Perlick „Magyarország és Európa színek és fények bódulatában” című kiállítását a Magyar Kultúra Alapítvány épületében.

Michael Perlick: Magyarország és Európa színek és fények bódulatában

Michael Perlick 1948-ban született, Lipcsében nőtt fel, és a 70-es években vált ismertté Van Gogh és más nagy mesterek lenyűgöző másolataival. Ezeket, az akkori kommunista rendszerben ismerősök segítségével, „pult alatt” adták el.
A másolási festészet volt akkoriban – ahogy maga a művész is mondja- a legjobb iskola. Michael Perlick, úgy, mint Van Gogh, autodidakta. A nagymester művészi befolyása Perlick mai, saját festményein is szembetűnő.
25 éves alkotói szünet után Perlick Úr 2005 óta újra fest.
Láthatunk erőteljes, dekoratív festményeket expresszionista színhasználattal, valamint műveket, finom érzékkel a természetes fényre.
Több kiállításnak köszönhetően - Lipcse, Berlin, Hamburg, Lübeck, Timisoara és Kijev – egyre keresettebbé váltak képei.
A képek ma már messze Lipcse határain túlra is kijutnak. Így előfordulnak olyan ismert helyeken, mint a brüsszeli Európai Tanácsban, Kijevben, Havannában, valamint az Egyesült Államokban, San Franciscóban és New Jerseyben. 2009-ben a washingtoni Fehér Házba, Michelle Obama privát szobáiba is eljutottak.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.