Blue Man

Időpont: 
2010. augusztus 7. 0:00 - szombat - 2010. augusztus 8. 0:00 - vasárnap

Két egymást követő napon, két helyszínen, egy előadás. A PR-Evolution Dance Company Blue Man című darabja fog vendégszerepelni augusztus 7-én az Esztergomi Nyári Játékokon, és augusztus 8-án az Ördögkatlan Fesztiválon Nagyharsányban. A Blue Man idén elnyerte a Fringe Fesztivál Szakmai díját, és Pécs után most újra látható lesz vidéken.

Aki pedig nemcsak nézni szeretné a táncot, hanem a nyári melegben egy kis mozgásra vágyik, csatlakozhat Nemes Zsófia kurzusához a Mozdulatművészeti Stúdióban. Kortárs tánc földtechnikával bevezetve, Limonnal kifárasztva, technikás tánccal levezetve.
A Közép-Európa Táncszínházban pedig Baranyai Balázs kurzusán vehetnek részt az érdeklődök.

A Millenáris Park Action részeként újraértelmezve a tereket, a kifordult világ, új lehetőségek, állandó nehézségek témáját körbejárva mutatja be legújabb performanszát a társulat.

Víziók 2010
Színpad, fény, előadás vagy performansz, már egyik sem olyan mint régen volt. A darab köztünk játszódik, szemtől szembe szólít meg. A korlátok megszűntek, így nincs más feladatunk mint sodródni az eseményekkel, az utolsó percig kiélvezni őket.
Ha minden változik, új utak, lehetőségek nyílnak meg előttünk, miért esünk mégis mindig ugyanabba a hibába? Ami egyszer működik, örömöt ad, új kihívásokkal szembesít, miért zárjuk be és lehetetlenítjuk el, mielőtt igazán önmagára találhatna.

Időpontok:

  • Blue Man, augusztus 7. 20.30, Esztergomi Összművészeti Fesztivál, Széchenyi tér
  • Blue Man, augusztus 8. 19.15, Ördögkatlan Fesztivál, Nagyharsány
  • Nemes Zsófia kurzusa: augusztus 2-5., 19.30-21.30, Mozdulatművészeti Stúdió
  • Baranyai Balázs kurzusa: augusztus 9-14., 11.45-14.15, Közép-Európa Táncszínház
  • Millenáris Park Action, Víziók 2010, augusztus 18. 19.00, Millenáris Park