2018. február 25. - vasárnap

A világ elhanyagolt sarkai

Kinyomtatom...
Helyszín: 
2B Galéria
Időpont: 
2010. szeptember 1 - 2010. október 2

2010. szeptember 1-jén, szerdán 18 órakor Palugyai István tudományos újságíró nyitja meg A világ elhanyagolt sarkai című kiállítást a 2B Galériában.

A Föld képe változik, az utóbbi néhány ezer évben már nem csupán a természeti jelenségek, hanem az emberi tevékenységek következtében is - és ez a folyamat az ipari forradalom óta mind pusztítóbb méreteket ölt. Vajon a technológiai fejlődés teljesen uralma alá hajtja és elpusztítja az életet, vagy a természet öngyógyító képessége helyrehozza végül bűneinket?

A világ elhanyagolt sarkai

Bukta Imre természetes anyagokból felépülő helyspecifikus installációja, festményei és a kiállításra készülő videóműve az általa megteremtett “agro art” jegyében készül. A munkák a magyar vidéki életformák reprezentálásán túl egyfajta buktai világállapot helyzetjelentések is.

Csikós-Nagy Zsuzsanna 2005 óta dolgozik installáció sorozatán. Elhagyatott gyárakról, bányákról, erőművekről készített fotói és egy speciális műgyanta segítségével alkot sajátos tájképeket amiket aztán vasdobozokba helyez. A műgyantán átszűrődő fény színes árnyékokat von a tájak fölé, új esztétikát teremtve a pusztulás képeiből.

Az elmúlt öt évben Rachel Sussman fotóművészetének tárgyává a 2000 évnél is öregebb élő organizmusokat választotta - e kutatásaiban biológusokkal dolgozik együtt. Világkörüli utazásainak így lettek célpontjává a 3000 éves grönlandi zuzmók, a 2000 éves namíbiai venícsia telepek és a félmillió éve a szibériai permafrostban élő baktériumok. Sussman fotói a művészet, a tudomány és a filozófia metszéspontján helyezkednek el.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.