Danubiando Budapesti Tangó Fesztivál 2010

Időpont: 
2010. augusztus 29. 0:00 - vasárnap - 2010. szeptember 5. 0:00 - vasárnap

Ha augusztus, akkor tangó. Tangózni egész évben lehet, és érdemes is, a tangó igazi szerelmeseinek, pedig mindegy, hogy milyen évszak van, a tangó mindenütt ott van. Augusztus vége azonban már évek óta különleges időszak a legnagyobb fanatikusoknak is. Budapest kilencedik alkalommal ad otthont az év legnagyobb tangó eseményének, mely idén már másodjára Danubiando Budapesti Tangó Fesztivál néven jelentkezik.

Amikor Budapest szóba kerül, a Duna mindenkinek eszébe jut, aki hallott már a városról. A nyáron ide látogatóknak életre szóló élmény a napsütötte folyó, a Parlament szikrázó kupolája vagy éppen az utcazenészek kavalkádja a Vörösmarty téren. A nyárvégi esték zsibongásába azonban egyre határozottabban vegyül egy karakteres dallam, a tangó…


A tangó, a „bűnös tánc”, a szenvedélyek, harcok és szerelmek története. Hol játékos, hol lírai, hol maga a perzselő lángolás. Hihetetlen sokszínűsége, sokáig csak a bordélyok világában nyert teret, itt táncolták az éjszaka gyermekei, amíg be nem tiltották, saját hazájában, Buenos Airesben. Ekkora azonban már olyan nagy hullámot vert, ami elérte Európát is, így elindult a tangó másodvirágzása, de már az európai arisztokrácia köreiben.

Magyarországra csak a 90-es években gyűrűzött be különös, megragadó dallamaival, improvizatív mozgásvilágával. Mára már stabil bázist tudhat magáénak a műfaj, tehetséges tanárokkal, megszállott követőkkel és lelkes rajongókkal.

A tavalyi óriási hazai és nemzetközi siker után (mintegy 300 vendég 20 különböző országból), a jól bevált "receptek" alkalmazása mellett, igyekeztünk új színt is vinni a palettára, hogy a visszatérőknek is legyen egy kis meglepetés.


A Danubiando Budapesti Tangó Fesztivál célja nem csak a szűk szakmai és rajongó közönség szórakoztatása. Szeretnénk, ha itthon is egyre többen ismernék meg a világ minden pontján népszerű argentin tangót. A tangó nem csak egy tánc, hanem egy jelenség: zene, tánc, film, irodalom, Argentina, sőt bor, foci és sok marhahús is. Egy egész életérzés. Tangózni bárhol és bármikor lehet, utcán, kávéházban, milongán (tangóest) és természetesen korhatár nélkül, amíg csak járni képes az ember.


Részletes program: www.danubiando.hu