2017. december 11. - hétfő

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2010

Kinyomtatom...
Jegyár: 
1500 Ft (tartalmaz egy kóstolópoharat)
Időpont: 
2010. október 7 - 2010. október 10
Pálinkafesztivál

A gasztronómia fellegvárává alakul át a Budai Vár. A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és kulináris ínyencségek, valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahová idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői.

A negyedik Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont, ahol október 7-10 között igazi gasztronómiai legekkel találkozhatunk: Magyarország legnagyszerűbb mesterei és főzdéi vonultatják föl legfinomabb pálinkájukat, kedvünkre kóstolhatunk a legismertebb olasz törköly- és szőlőpárlatokból, a grappákból, a legízletesebb kolbászokból válogathatunk és a legkülönlegesebb és legínycsiklandóbb kulináris élvezetekből szemezgethetünk.

Olaszország, mint a Pálinkafesztivál idei meghívottja bemutatkozik leghíresebb párlatával. Ráadásul az itáliai törköly- és szőlőpálinka világába egy igazi gasztronómiai szakértő, Gianni avatja be az érdeklődőket, aki elfogadta a szervezők felkérését, és a Várban felállított olasz „negyedben” házigazdaként fogadja a vendégeket, illetve árulja el a grappa készítésének titkát, és tart beszámolót az olasz pálinkázási szokásokról.

PálinkafesztiválPálinkafesztivál

A magyar pálinkakészítők közül mintegy 20 főzde képviseli magát és közel 10 kolbászos stand állít ki a rendezvényen. A fenséges ízekhez minőségi zenei kínálat is párosul!

A fesztivál látogatói először kóstolhatnak az idei termésből készült pálinkákból, kedvükre iszogathatnak a legnépszerűbb mézes különlegességekből, és az egyre kedveltebb pálinkakoktélokból.

A szervezők ezúttal is szeretnék felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka - és kolbászkülönlegességeket.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A díjátadón

December 7-én sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2017” cím nyertesét.

plakát

Az egészestés animációk versenyét A hegyek és vizek könyve című kínai animáció nyerte, A világ innenső végén, a zsűri külön elismerését kapta.

Fotó Juhász Tibor

A Lipóti és a Dia-Wellness közösen segíti az egészséges karácsonyt.