2018. szeptember 19. - szerda

Pázmándi Antal: Fémek és porcelánok

Kinyomtatom...
Helyszín: 
MUSEION No. 1 Galéria
Időpont: 
2010. november 4 - 2010. november 19

2010. november 4-én, csütörtökön 17 órakor Probstner János, a Nemzetközi Kerámia Stúdió igazgatója nyitja meg Pázmándi Antal: Fémek és porcelánok című kiállítását a Museion No. 1 Galériában.

"Pázmándi munkáit nem magyarázni kell, hanem látni, és szellemileg elkalandozni bennük. Nekem ez munkáiban a varázslatos. De lehet az is, hogy ősei felejtettek el valamit elmondani és most ő kíván helyettük mindent bepótolni, az állandó munkálkodással, a talányos kerámiaszobrokkal.

Számomra ő találta meg azt a gyönyörű középkori ikont, reneszánsz keretben és adta birtokomba kegyesen kérlelésemre, melynél szebb nekem már soha nem kell. Nekem ez hitem és mindenkorok Madonnája.

Pázmándi Antal: Fémek és porcelánokPázmándi Antal: Fémek és porcelánok

Neki mindig más kell, újabb, régibb, jobb, szebb, nagyobb, értékesebb és nehezen elérhetőbb, ha csak vélhetően, vagy csak, ha mondottan is. Talán természetének ez az örök rejtélyes elégedetlensége sarkallja arra is, hogy mindig az alkotás kényszerű lázában éljen. S még akkor is a valóságra mintázzon újból és újból, az emberiség kulturális öröksége sokszínűségének tárházából műveket, az ő egyéni módján és formájában, ha nem is kérik rá, vagy ha jogszerű helyén műveit méltatlanokkal helyettesítik.

Tehetsége mással össze nem téveszthető, értékes, időtálló nyomot hagy maga után – terra P. sigillatát. A Pázmándi által megpecsételt földet." - Probstner János

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Bukta Norbert kiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

plakát

A kiállítást szeptember 16-án, 16 órakor Szoboszlai János - tanszékvezető egyetemi docens, MKE, Képzőművészet-elmélet Tanszék - nyitja meg.