Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság?

Időpont: 
2011. január 28. 0:00 - péntek - 2011. február 11. 0:00 - péntek

2011. feburár 11-ig tekinthető meg Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság? című kiállítása a Művészház Galériában.

2011. január 23. 17:51 - Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság? ©Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság?
Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság?

"Egy fiatal magyar képzőművész, Csernátony Lukács László kiállításával indítja idei kiállítási évét a belvárosi Művészház Galéria. A Napsütés. Boldogság? címet viselő tárlat a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett festő második önálló kiállítása, melyen az alkotó a konzumtársadalom jellegzetes figuráit mutatja be tipikus élethelyzetekben. Csernátony Lukács képeinek szereplői úszóbajnokok, izmos sportolók, jól szituált férfiak és nők, akiket a festő strandon, napozás vagy épp kutyasétáltatás közben örökít meg.

Csernátony Lukács szereplői számára a szabadidős tevékenységek nem a szórakozást jelentik; a kikapcsolódás általános létezési formájuk. Épp ezért karakterei állandó időtlenségben élnek. Létorintáltak – sportolnak, egészségesen táplálkoznak, akár a zászlójukra is tűzhetnék: live for fun! –, ám léthelyzeteik groteszk átvilágításával az alkotó boldogságukat megkérdőjelezi.

A Napsütés. Boldogság? sorozat képein Csernátony Lukács komplex ábrázolásmódra törekszik: az alkotó a festői megoldások mellett tudatosan alkalmaz bizonyos grafikai elemeket is. A plánok tudatos váltogatásával a képregények világát idézi, karakterábrázolásában a homogén felületkezelés és az erős kontúralkotás a domináns, ami a pop-art és a street-art formavilágára utal, ugyanakkor portréin az absztrakt expresszionizmus kifejezési eszközeit is megtalálhatjuk.

A kiállítás február 11-ig tekinthető meg a Művészház Galériában." - Barta Edit

Hirdetés