2018. november 14. - szerda

Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság?

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészház Galéria
Időpont: 
2011. január 28 - 2011. február 11

2011. feburár 11-ig tekinthető meg Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság? című kiállítása a Művészház Galériában.

Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság?Csernátony Lukács László: Napsütés. Vidámság?

"Egy fiatal magyar képzőművész, Csernátony Lukács László kiállításával indítja idei kiállítási évét a belvárosi Művészház Galéria. A Napsütés. Boldogság? címet viselő tárlat a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett festő második önálló kiállítása, melyen az alkotó a konzumtársadalom jellegzetes figuráit mutatja be tipikus élethelyzetekben. Csernátony Lukács képeinek szereplői úszóbajnokok, izmos sportolók, jól szituált férfiak és nők, akiket a festő strandon, napozás vagy épp kutyasétáltatás közben örökít meg.

Csernátony Lukács szereplői számára a szabadidős tevékenységek nem a szórakozást jelentik; a kikapcsolódás általános létezési formájuk. Épp ezért karakterei állandó időtlenségben élnek. Létorintáltak – sportolnak, egészségesen táplálkoznak, akár a zászlójukra is tűzhetnék: live for fun! –, ám léthelyzeteik groteszk átvilágításával az alkotó boldogságukat megkérdőjelezi.

A Napsütés. Boldogság? sorozat képein Csernátony Lukács komplex ábrázolásmódra törekszik: az alkotó a festői megoldások mellett tudatosan alkalmaz bizonyos grafikai elemeket is. A plánok tudatos váltogatásával a képregények világát idézi, karakterábrázolásában a homogén felületkezelés és az erős kontúralkotás a domináns, ami a pop-art és a street-art formavilágára utal, ugyanakkor portréin az absztrakt expresszionizmus kifejezési eszközeit is megtalálhatjuk.

A kiállítás február 11-ig tekinthető meg a Művészház Galériában." - Barta Edit

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.