2018. szeptember 23. - vasárnap

Tóth Andrej: Crazy horse

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Időpont: 
2011. február 22 - 2011. március 19

Az A38 sokszoros díjas grafikusa ez alkalommal festményeit mutatja be a hajó új kiállítóterében. Tóth grafikai munkáit már harmadik éve az Év Kulturális Plakátja illetve Aranyrajzszög díjjal értékelik, de festészeti oeuvre-je se a mostani kiállítás anyagával indult.

Tóth Andrej: Crazy horseTóth Andrej: Crazy horse

Tóth Andrej jelen kiállításán látható képeit az egyik leghíresebb párizsi kabaré, a Crazy Horse világa ihlette.
Tóth-tól nem idegen, hogy tematikus kiállítási anyagot készít, előző kiállítása a K. Petrys Házban bemutatott Dolce Vita Bed & Breakfast – mely szintén egy létező, Szicíliában található hotel neve után kapta a címét – is egy élményanyag köré szerveződik.
Ez alkalommal azonban nem csak a kiállítás címe, de a képek is sokkal direktebben utalnak az éjszakai lokálra, no nem annyira annak erotikától fülledt levegőjére. A képeken megjelenő figurák művészneveik és álarcaik mögé bújtatott anonimok, mázsás combjukkal tűsarkú papucsban spiccelő hősnők.
A festmények plakátszerűek, sokukban irodalmi vagy képzőművészeti parafrázisokat fedezhetünk fel, melyek nem mentesek az eltartó humortól sem.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Maratoni tárlatvezetés-sorozat, rendkívüli nyitvatartás: 10-től 24 óráig.

plakát

Bukta Norbert kiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

plakát

A kiállítást szeptember 16-án, 16 órakor Szoboszlai János - tanszékvezető egyetemi docens, MKE, Képzőművészet-elmélet Tanszék - nyitja meg.