2018. szeptember 25. - kedd

VIII. Költészet Vására

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. március 5. 10:30 - 20:30

A Könyves Szövetség, a Magyar Írószövetség, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Gryllus Kiadó szervezésében kerül megrendzésre 2011-ben is a Költészet Vására.

Párizsban minden évben a San Sulpice téren egy héten át tart a vásár, ahol a költészet remekei és a világlíra nagy alkotóinak művei sorakoznak a standokon. Nyitástól az éjféli zárásig egymást követik a felolvasások, beszélgetések, koncertek. Minden megszólalás középpontjában a vers és az énekelt szöveg, a dal áll. Az egész napos program, mely csaknem egy évtizedes hagyományra tekint vissza hazánkban is, "kistestvére" a nagy párizsi Költészet Vásárának.

Részletes program:

  • 10.30-12.00 Kaláka gyerekkoncert Csukás Istvánnal
  • 12.00-12.45 Both Balázs, Filip Tamás és Toroczkay András beszélget. Verset mond: Eszlári Judit
  • 12.45-13.45 Csepregi János, Halmai Tamás és Vasadi Péter beszélget. Verset mond: Kárász Eszter
  • 13.45-14.30 Fecske Csabával, Mezey Katalinnal és Nagy Gáborral beszélget Szöllősi Mátyás. Verset mond: Fehér Ildikó
  • 14.30-15.30 Békesség-óhajtás (Tallián Marianne és Lázár Balázs verses-zenés műsora)
  • 15.30-16.30 Ferenczes Istvánnal, Karácsonyi Zsolttal és Lövétei Lázár Lászlóval beszélget Erős Kinga. Verset mond: Fehér Ildikó
  • 16.30-17.15 Király Farkassal és László Noémivel beszélget Erős Kinga. Verset mond: Takács Bence
  • 17.15-18.15 Beszédes Istvánnal, Hodossy Gyulával és Vári Fábián Lászlóval beszélget Pécsi Györgyi. Verset mond: Császár Angela
  • 18.15-18.45 Kalász Mártonnal és Szentmártoni Jánossal beszélget Rózsássy Barbara. Verset mond: Lázár Csaba
  • 19.00-tól a Kaláka Együttes koncertje Kányádi Sándorral
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Bepakoltunk a papírdobozokba, útra készen ülünk. Nézzük a szállodai szobát. Majd eltelik pár hét, amikor azt mondja nekünk valaki, hogy „most vagyok kint kb. 30-szor Indiában. Én is többször megszálltam ezen a környéken. A Pahar Ganj (avagy Paharganj)-on vannak olyan középáras szállodák, amelyek az európai, amerikai igényeket ismerik.”

Második naptól kezdve, amikor útnak indulunk, most már én megyek elöl. Ha a férjem van elöl, nem lát engem.  A 4-5. napon estefelé, hazafelé jövet pár méter volt a szálloda bejáratáig, amikor két serdülő fiú a férjem előtt egymásnak esett, hogy elvonják a figyelmét. Szerencsére, résen volt és  a harmadik srác nem tudta levenni a hátizsákot férjem válláról. Ettől eltekintve nem volt problémánk a hátizsákokkal, emberekkel.

Utcajelző tábla, Delhi, 2018. augusztus

Szóval kiléptünk a szállodánk beléptető kapujából az utcára – nem viccelek, igazi beléptető kapu, mint a reptéren. Még csipog is. Csak azt nem tudom, kinek? Hisz senki se figyel rá. A hátizsákunkban ott van egy palack frissen vásárolt víz.