Lányok és fegyverek

Helyszín: 
Időpont: 
2011. április 20. 0:00 - szerda - 2011. május 8. 0:00 - vasárnap

Szürreális ábrázolással, különböző technikák ötvözésével születtek meg Oláh Orsolya művei, melyeket a Kalicka Bistro mutat be a közönség számára a Portfolio Points kiállítás sorozat keretében. A képekről olyan lányok tekintenek ránk, akik megtestesítik a zord jövőben betöltött női sorsot: áldozatok lesznek vagy harcosok?

A Portfolio Points idén hatodik alkalommal nyújt lehetőséget fiatal festőknek, grafikusoknak, és fotósoknak, hogy műveikkel megjelenhessenek a nyilvánosság előtt. A fővároson kívül Pécsett is több helyszínen mutatkozhatnak be azok a fiatal zsenik, akik művészetükkel valami eredetit, valami újat hoztak az ország kulturális életébe. A tehetségek felkarolásában szintén fontos szerepet játszó Kalicka Bistro tökéletes helyszín az egyedi és újszerű művészi alkotások bemutatására.

2011. április 22. 13:24 - Oláh Orsolya ©Oláh Orsolya
Oláh Orsolya

A művész, akinek ez alkalommal lehetősége nyílik bemutatkozni, Oláh Orsolya festőművész. Alkotásain összeolvadnak a képekről ránk vetett kétségbeesett pillantások, a szépség, a szereplők törékenysége, a magával ragadó ábrázolásmód.
Fegyverek és lányok, egy tőlünk idegen festői gondolat és téma: a szokatlan párosítás ellenére mégis érthető Oláh Orsolya üzenete. A fegyver brutalitása mellett a lányok ártatlanságának megjelenítése jól ötvözi a jövő bizonytalanságát, és felveti a kérdést: merre tartunk? A művésznő képein egyformán hangsúlyos szerepet kap a tudatosság és az ösztönösség: a téma pontosan meghatározott, az ecsetet viszont az ösztön, a megérzés vezeti. Ez lehel életet a képekbe, ennek segítségével láthatunk bele az alkotó elméjébe és ismerhetjük meg, hogy pontosan mit is akar mondani.

Oláh Orsolya elgondolkodtató alkotásainak megtekintéséhez az ország egyik legeredetibb lemezlovasa, Kanada Káosz adja a ritmust. A TILOS rádió DJ-je a kiállítás megnyitóján az underground zenei világ ékköveit bemutatva teszi teljessé a képek által keltett hangulatot.

Hirdetés