2018. április 20. - péntek

Kolbása Mária: Női alkalmik

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2011. augusztus 23 - 2011. szeptember 10

2011. augusztus 23-án kedden, 18 órakor Juhász István, a Vígszínház társulatának a tagja nyitja meg Kolbása Mária ruhatervező "Női alkalmik" című kiállítását a FISE Galériában.

Kolbása Mária: Női alkalmikKolbása Mária: Női alkalmik

A kiállítást megtekintők egy olyan légkör és kor megjelenítését láthatják napjainkra formálva, ami kicsit utópisztikus benyomást kelt. Egyfajta egyenruha divatok korszakát éljük és a legtöbb ruhadarab unisex. Az alkotó célja, hogy az e fajta öltözködés a mindennapok részeként maradjon meg, de amikor valamilyen alkalomra készülünk, akkor vegyük elő a "szép ruhánk". A cél előhívni a nőből a gyengébbik, gyengédebbik énjét. Ehhez nyújt segítséget Kolbása Mária az alkalmi kollekciójával, amely bemutatására a FISE Galéria ad otthont. A kiállítás alkalmával nem lehet a ruhákba bújni, így nem kényeztethetnek senkit érintésükkel a selymek, de a látványnak átadhatja magát mindenki. Az alkotót eddig is a letisztult formaalkotásáról ismertük, ami most jellemző a ruháira is, de a téma adottságainak megfelelően gazdag részletekkel tarkítja mindezt. Bemutatásra kerülnek az egyszerűbb alkalmi megjelenéstől, a mennyasszonyi ruháig átölően több izgalmas darab.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője.

Vár

Új kiállítás nyílt 2018. április 12-én a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában.

Roman Mihajlov: A realitás égési sebei

A Permanens forradalom című kiállítás a kortárs ukrán képzőművészetet mutatja be több művészgeneráció alkotásain keresztül.