2018. augusztus 20. - hétfő

Kolbása Mária: Női alkalmik

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2011. augusztus 23 - 2011. szeptember 10

2011. augusztus 23-án kedden, 18 órakor Juhász István, a Vígszínház társulatának a tagja nyitja meg Kolbása Mária ruhatervező "Női alkalmik" című kiállítását a FISE Galériában.

Kolbása Mária: Női alkalmikKolbása Mária: Női alkalmik

A kiállítást megtekintők egy olyan légkör és kor megjelenítését láthatják napjainkra formálva, ami kicsit utópisztikus benyomást kelt. Egyfajta egyenruha divatok korszakát éljük és a legtöbb ruhadarab unisex. Az alkotó célja, hogy az e fajta öltözködés a mindennapok részeként maradjon meg, de amikor valamilyen alkalomra készülünk, akkor vegyük elő a "szép ruhánk". A cél előhívni a nőből a gyengébbik, gyengédebbik énjét. Ehhez nyújt segítséget Kolbása Mária az alkalmi kollekciójával, amely bemutatására a FISE Galéria ad otthont. A kiállítás alkalmával nem lehet a ruhákba bújni, így nem kényeztethetnek senkit érintésükkel a selymek, de a látványnak átadhatja magát mindenki. Az alkotót eddig is a letisztult formaalkotásáról ismertük, ami most jellemző a ruháira is, de a téma adottságainak megfelelően gazdag részletekkel tarkítja mindezt. Bemutatásra kerülnek az egyszerűbb alkalmi megjelenéstől, a mennyasszonyi ruháig átölően több izgalmas darab.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Benczúr Emese kiállítása a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

plakát

Feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás.

Vogue Italia

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.