MI-TI-ZÖLD – Autómentes Nap és Füstmentesség

Helyszín: 
Időpont: 
2011. szeptember 18. 0:00 - vasárnap

A Gödör Klub társadalmi felelősségvállalási programjában együtt jár a természeti és a társadalmi fenntarthatóság. A klub zöld programja a környezet iránti közös felelősséget hirdeti és a zöld üzemeltetésen (környezetbarát tisztítószerek, energiatakarékos csaptelepek, izzók, újrahasznosított papírra történő nyomtatás, re-pohár, stb.) túl rendszeresen szervez olyan programokat, melyek a civil társadalom részvételével és különféle művészeti produkciók bemutatásával lehetővé teszik a fenntartható művelődés és szórakozás kultúrájának térnyerését.

A környezet iránti közös felelősség jegyében a klub szociális munkásokkal és pszichológusokkal rendszeres utcai munka keretében foglalkozik a szerhasználó csellengő fiatalokkal, különféle közösségfejlesztő programokon keresztül (rendszeres közös zenélések, GödörÖrdög program) igyekszik kommunikálni a jogok és kötelezettségek együttjárását, a tér rendben tartását és az egymással való együttműködést.

A Gödör - hagyományaihoz híven - a jeles zöld napokhoz csatlakozva, idén szeptember 18-án tartja meg az Autómentes Napot (09.22.), melynek keretében összefonódik a környezet- és egészségvédelem.

Indul a FÜSTMENTESSÉG – bemutatja: Willany Leó Improvizációs Táncszínháza, köszöntőt mond: Heintz Tamás, országgyűlési képviselő, a nemdohányzók véldeméről szóló törvény beterjesztője, magyarázatot ad: Filep Ákos, a Gödör Klub vezetője.
Szeptember 18-án 17.30-tól - október 1-ig tartó türelmi idővel - a Gödör Klub belső terei füstmentessé válnak, hogy a stáb kedvezzen a nem dohányzóknak, a kismamáknak, mindazoknak, akik a nyári szabadtéri koncertek során hozzászoktak ahhoz, hogy tánc közben is kapnak levegőt és egy-egy esti buli után nem kell órákat szellőztetni vagy kimosni a viselt ruhát. De a dohányzóknak is marad hely a Gödörben: számukra egy kültéri téli dohányzót alakít ki a Klub.

MI-TI-ZÖLD – tegyük együtt tisztábbá a Gödör Klub parkját!
A Gödör zöld programjának mottójául választott MI-TI-ZÖLD szellemében 14.00-18.00 óra között a Klub vár minden csatlakozni vágyót, aki egy Gödör Klubos póló fejében beszáll a „tag”-mentesítésbe, festésbe, szemétszedésbe, betonozásba, csiszolásba és mázolásba.
Aki takarítás helyett inkább máshogy zöldülne, annak lesz Recycle Mission újrahasznosító műhely, a Levegő Munkacsoport filmjei és ajánlói a fenntartható városokról, diszkrimináció-mentesítő tekerőverseny a Guruló Emlékművön és Greenpeace kiállítás a génmódosított élelmiszerekről.
Aki a zöldet inkább a művészeten keresztül kedveli, annak lesz Hajtás-Pajtás poetry slam, koncertet ad a kerékpáralkatrészen játszó Béla Műhely, a zöld-társadalmi forradalmár Bardo és Spenóték Puszi!-ja.

Részletes program:

  • 16.00 Városaink magunk vagyunk! – A sikeres városok titka – filmek és kiadvány-bemutatók a Levegő Munkacsoport szervezésében
  • 16.30 Diszkrimináció-mentesítő Egyhelyben tekerô verseny a Guruló Emlékmûvön Hajtás-Pajtással, Svihaj Suhajjal (szlovák bringás futárszolgálat) 
  • 17.30 Füstmentes Gödör performansz és beszédek, részt vesznek: Heintz Tamás, országgyűlési képviselő, Willany Leó Improvizációs Táncszínház, Filep Ákos, a Gödör Klub vezetője
- 18.00 „Hajtás-Pajtás...!” poetry slam költészeti esemény. Fellép: Aldo, Kám4, Indiana, Falcsik Mari, Triceps vs.Ürmi, Sopotnik Zoltán, Erdős Virág, Székelyhidi Zsolt. A slamet moderálja Bárdos Deák Ági és Hugee Mavrák Kati.
  • 21.00 Koncertek: Bélaműhely, Bardó, Puszi!

 

Hirdetés