2018. április 25. - szerda

XI. Győri Könyvszalon

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. november 11 - 2011. november 13

A kisalföldi megyeszékhelyen rendületlenül hisznek benne, hogy az olvasó ember a mai világban is pótolhatatlan érték: idén XI. alkalommal rendezik meg Győrben a Könyvszalont.

A XI. Győri Könyvszalon egy teljes hétvégén keresztül ünnepli a könyvet, az írott szót, de a rendezvénysorozat nemcsak a könyvek seregszemléje, hanem Győrben három napig együtt lesz az egész ország olvasni szerető közössége: írók, költők, kiadók, előadóművészek várják az érdeklődőket.
A XI. Győri Könyvszalon célja az olvasás népszerűsítése, a kortárs magyar irodalom megismertetése, a könyvek és az események színes kavalkádja mindenkit olvasásra buzdít.
A Könyvszalon azt hirdeti: az információs társadalom szinte követhetetlen változásai, az internet, a mobiltelefonok világa mellett is fontos szerep jut a könyvnek:
tudást hordoz, ismereteket sugároz, szórakoztat, kikapcsol.
A Könyvszalon sokaknak maga a földre szállt kultúrparadicsom, ahol izgalmas események - konferencia, színházi est, koncert, kerekasztal-beszélgetés, irodalmi vetélkedő, mesekuckó – színesítik a programot. A könyvek seregszemlén egymásra talál író és olvasó, könyv és ember.

Győri KönyvszalonGyőri Könyvszalon

Válogatás a XI. Győri Könyvszalon programjaiból: „A szegényember winchestere – elektronikus üzenet és eleven szó” – előadó: Lackfi János költő, „Fókuszban a mű és a befogadó között” - előadó: Jankovics Marcell művelődéstörténész, IRÁNYTŰ A VÉGTELENHEZ - Böjte Csabával Ozsvárt Tamás újságíró beszélget, SZÍVDESSZERT - Varró Dániel szerzői estje - közreműködik a Hangraforgó együttes, CREATIO – TEREMTÉS - A Sator Quartet és Bognár Szilvia lemezbemutató koncertje Vendég: Lovasi András, VÖRÖSHAJÚ LÁNYOK - A Sebő együttes gyermekműsora, KÖVEK A ZSEBBEN Bravúrszerepben Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter, AEQUILIBRIUM - Péreli Zsuzsa textilművész tárlata a Városi Művészeti Múzeumban - közreműködik Tolcsvay László zeneszerző, PLETYKAANYU - Kortárs irodalmi vetélkedő, DIGITÁLIS IRODALMI SZEMINÁRIUM ÉS WORKSHOP…

A Győri Könyvszalon idei Alkotói Díját Varró Dániel költő, műfordító kapja.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Lenyűgöző nemzetközi siker az év legjobban várt pszichothrillere!

borító

Az élethosszig tartó csúcsteljesítmény titka az amerikai futball sztárjától.

fotó Álomgyár Kiadó

Álneve miatt sokan azt sem tudták, hogy Borsa Brown magyar.