2018. szeptember 21. - péntek

XI. Győri Könyvszalon

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. november 11 - 2011. november 13

A kisalföldi megyeszékhelyen rendületlenül hisznek benne, hogy az olvasó ember a mai világban is pótolhatatlan érték: idén XI. alkalommal rendezik meg Győrben a Könyvszalont.

A XI. Győri Könyvszalon egy teljes hétvégén keresztül ünnepli a könyvet, az írott szót, de a rendezvénysorozat nemcsak a könyvek seregszemléje, hanem Győrben három napig együtt lesz az egész ország olvasni szerető közössége: írók, költők, kiadók, előadóművészek várják az érdeklődőket.
A XI. Győri Könyvszalon célja az olvasás népszerűsítése, a kortárs magyar irodalom megismertetése, a könyvek és az események színes kavalkádja mindenkit olvasásra buzdít.
A Könyvszalon azt hirdeti: az információs társadalom szinte követhetetlen változásai, az internet, a mobiltelefonok világa mellett is fontos szerep jut a könyvnek:
tudást hordoz, ismereteket sugároz, szórakoztat, kikapcsol.
A Könyvszalon sokaknak maga a földre szállt kultúrparadicsom, ahol izgalmas események - konferencia, színházi est, koncert, kerekasztal-beszélgetés, irodalmi vetélkedő, mesekuckó – színesítik a programot. A könyvek seregszemlén egymásra talál író és olvasó, könyv és ember.

Győri KönyvszalonGyőri Könyvszalon

Válogatás a XI. Győri Könyvszalon programjaiból: „A szegényember winchestere – elektronikus üzenet és eleven szó” – előadó: Lackfi János költő, „Fókuszban a mű és a befogadó között” - előadó: Jankovics Marcell művelődéstörténész, IRÁNYTŰ A VÉGTELENHEZ - Böjte Csabával Ozsvárt Tamás újságíró beszélget, SZÍVDESSZERT - Varró Dániel szerzői estje - közreműködik a Hangraforgó együttes, CREATIO – TEREMTÉS - A Sator Quartet és Bognár Szilvia lemezbemutató koncertje Vendég: Lovasi András, VÖRÖSHAJÚ LÁNYOK - A Sebő együttes gyermekműsora, KÖVEK A ZSEBBEN Bravúrszerepben Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter, AEQUILIBRIUM - Péreli Zsuzsa textilművész tárlata a Városi Művészeti Múzeumban - közreműködik Tolcsvay László zeneszerző, PLETYKAANYU - Kortárs irodalmi vetélkedő, DIGITÁLIS IRODALMI SZEMINÁRIUM ÉS WORKSHOP…

A Győri Könyvszalon idei Alkotói Díját Varró Dániel költő, műfordító kapja.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Bepakoltunk a papírdobozokba, útra készen ülünk. Nézzük a szállodai szobát. Majd eltelik pár hét, amikor azt mondja nekünk valaki, hogy „most vagyok kint kb. 30-szor Indiában. Én is többször megszálltam ezen a környéken. A Pahar Ganj (avagy Paharganj)-on vannak olyan középáras szállodák, amelyek az európai, amerikai igényeket ismerik.”

Második naptól kezdve, amikor útnak indulunk, most már én megyek elöl. Ha a férjem van elöl, nem lát engem.  A 4-5. napon estefelé, hazafelé jövet pár méter volt a szálloda bejáratáig, amikor két serdülő fiú a férjem előtt egymásnak esett, hogy elvonják a figyelmét. Szerencsére, résen volt és  a harmadik srác nem tudta levenni a hátizsákot férjem válláról. Ettől eltekintve nem volt problémánk a hátizsákokkal, emberekkel.

Utcajelző tábla, Delhi, 2018. augusztus

Szóval kiléptünk a szállodánk beléptető kapujából az utcára – nem viccelek, igazi beléptető kapu, mint a reptéren. Még csipog is. Csak azt nem tudom, kinek? Hisz senki se figyel rá. A hátizsákunkban ott van egy palack frissen vásárolt víz.