XI. Győri Könyvszalon

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. november 11. 0:00 - péntek - 2011. november 13. 0:00 - vasárnap

A kisalföldi megyeszékhelyen rendületlenül hisznek benne, hogy az olvasó ember a mai világban is pótolhatatlan érték: idén XI. alkalommal rendezik meg Győrben a Könyvszalont.

A XI. Győri Könyvszalon egy teljes hétvégén keresztül ünnepli a könyvet, az írott szót, de a rendezvénysorozat nemcsak a könyvek seregszemléje, hanem Győrben három napig együtt lesz az egész ország olvasni szerető közössége: írók, költők, kiadók, előadóművészek várják az érdeklődőket.
A XI. Győri Könyvszalon célja az olvasás népszerűsítése, a kortárs magyar irodalom megismertetése, a könyvek és az események színes kavalkádja mindenkit olvasásra buzdít.
A Könyvszalon azt hirdeti: az információs társadalom szinte követhetetlen változásai, az internet, a mobiltelefonok világa mellett is fontos szerep jut a könyvnek:
tudást hordoz, ismereteket sugároz, szórakoztat, kikapcsol.
A Könyvszalon sokaknak maga a földre szállt kultúrparadicsom, ahol izgalmas események - konferencia, színházi est, koncert, kerekasztal-beszélgetés, irodalmi vetélkedő, mesekuckó – színesítik a programot. A könyvek seregszemlén egymásra talál író és olvasó, könyv és ember.

2010. november 6. 11:49 - Győri Könyvszalon ©Győri Könyvszalon
Győri Könyvszalon

Válogatás a XI. Győri Könyvszalon programjaiból: „A szegényember winchestere – elektronikus üzenet és eleven szó” – előadó: Lackfi János költő, „Fókuszban a mű és a befogadó között” - előadó: Jankovics Marcell művelődéstörténész, IRÁNYTŰ A VÉGTELENHEZ - Böjte Csabával Ozsvárt Tamás újságíró beszélget, SZÍVDESSZERT - Varró Dániel szerzői estje - közreműködik a Hangraforgó együttes, CREATIO – TEREMTÉS - A Sator Quartet és Bognár Szilvia lemezbemutató koncertje Vendég: Lovasi András, VÖRÖSHAJÚ LÁNYOK - A Sebő együttes gyermekműsora, KÖVEK A ZSEBBEN Bravúrszerepben Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter, AEQUILIBRIUM - Péreli Zsuzsa textilművész tárlata a Városi Művészeti Múzeumban - közreműködik Tolcsvay László zeneszerző, PLETYKAANYU - Kortárs irodalmi vetélkedő, DIGITÁLIS IRODALMI SZEMINÁRIUM ÉS WORKSHOP…

A Győri Könyvszalon idei Alkotói Díját Varró Dániel költő, műfordító kapja.

Hirdetés